22 січня 2019 15:29

Сергей КРАВЧЕНКО: "Вызвал на дуэль Зинченко"

Після чергового тренування, на якому Сергій Кравченко разом із Іваном Литвиненком і Олександром Сніжком, затримався довше інших партнерів, клубна прес-служба поспілкувалася із капітаном команди.


— Сергій, перше питання традиційне: як пройшла відпустка?

— Відпустка пройшла добре, але вона вийшла дуже довгою. Якщо чесно, то хотілося скоріше повернутися і розпочати повноцінні тренування та грати. Сам я займався, як міг. Був і у Лондоні, і в Манчестері, подивився футбольні матчі високої якості. Далі був з родиною в Еміратах, після чого повернувся до Дніпра. Грав через сітку і дуже скучив за роботою, адже це дуже довго — два місяці, мабуть, у світі ніхто стільки не відпочиває, а потім готується на зборах. Між останнім матчем першого кола і першою офіційною грою навесні розрив у п’ять місяців — на мій погляд це жахливо.


— Чим запам’яталися матчі Англійської Прем’єр-ліги?

— Я взагалі люблю дивитися футбол вживу, адже так у тебе ширше картинка і якісь деталі бачиш інші, які неможна побачити не телеекрані. Тому отримав колосальне задоволення від футболу, стадіонів, атмосфери: все дружелюбно і завжди повні стадіони. В Манчестері поспілкувався з Олександром Зінченком, з яким раніше не був знайомий. Приємно було познайомитись, він показав базу Манчестер Сіті, місто, тому все дуже позитивно.


— Це він тобі контрамарку на стадіон дав?

— Так, він мені і квитки зробив, на стадіон привіз, і я повинен був ввечорі їхати, але поїхав наступного дня зранку, адже йому там звичайно нудно, мало до нього приїжджають з України, тому він сказав, щоб я залишався, купив та поміняв мені квітки на потяг. То ж, дуже все гостинно було, хоча раніше ми з ним і не були знайомі, але дуже класно поспілкувалися і тепер підтримуємо відносини.


— Зінченко вже пізнають у Манчестері?

— Звичайно. Манчестер Сіті — це один з кращих клубів світу, а можливо і кращий клуб на цей час по грі. Тому у самому Манчестері фактично тільки дві пам’ятки — це Манчестер Сіті і Манчестер Юнайтед. Так більше особливо в місті дивитися нема на що. Місто живе футболом, тому Зінченко там, звичайно, пізнаваний.


— У відпустці ти багато грав у тенісбол. З ким саме ти грав?

— З багатьма грав: і з нашої команди, і з колишніми партнерами дніпрянами — там і Олександр Сваток, і Максим Третьяков. З усіма грав, і перегравав. От і Зінченка на дуель викликав, адже він бачить, що я всіх обіграю, тому запитав, що це правда? І я його запросив сюди, кажу: Приїдеш — побачиш. Так що, буде він у Дніпрі, підемо в Цунамі, там через сітку пограємо. Розповідав йому, що у нас класний СПА-комплекс є, який взагалі не тільки кращий в Україні, а і за її межами. Так що, коли приїде, буде чим зайнятися.


— Граєте на інтерес?

— На колу, на пиво, на шоколадку — хто що полюбляє, на те і домовляємося. Треба на щось грати, щоб було цікаво. Але тут головна мотивація в тому, що я потім викладаю фотографії, тому, якщо негідний рахунок, то потім образливо дивитися в Instagram, тому ці фото додають вогню матчам і мотивації.


— Радів би, якби тенісбол включили до Олімпійських видів спорту?

— Я б задоволенням, адже дуже класна гра, вона дуже доцільна для футболу. Тут і руху багато, хоча можливо він не такий довгий, як в грі, але ти постійно з м’ячем, і навіть не знаю, де така вправа подібна є, коли ти за годину більше тисячі разів зустрічаєшся з м’ячем. Це дуже розвиває техніку, координацію і мислення, оскільки там також треба думати, як і куди вдарити, кому як незручно. Так що гра — супер, і якщо він стане офіційним видом спорту, я навіть у нього кудись заявлюся. На Олімпіаду, можливо, поїхав би від України (сміється).


— А якщо грати два на два, то кого б ти собі партнером обрав?

— Думаю, що нашого тренера Євгена Баришнікова. Він дуже добре грає у цю гру, мабуть він найсильніший з усіх. Якщо грати з дійсно дуже серйозним суперником, з іспанцями чи бразильцями на Олімпіаді, то його би підготували, накололи уколів в коліно і вийшли грати.


— Як команда втягується в сезон?

— Та все відмінно. Все дуже скучили, і вже чекаємо на матчі. 27-го січня зіграємо з ВПК-Агро, 30-го січня з Кременем, і, на мій погляд, дуже добре, що вирішили зробити ці матчі, адже хочеться вже грати. Тренування цікаві — це і біг, і квадрати, і я з задоволенням приїжджаю на кожне заняття. Все класно.


— Новачки вже вписуються у колектив?

— Новачки — хороші хлопці. Я переконаний, якщо їх наш тренерський штаб запросив, значить вони хороші футболісти. В СК Дніпро-1 поганих футболістів не кличуть.


— Ну і останнє запитання. Сергій, який секрет твого футбольного довголіття, Що можеш порадити молоді?


— Якогось рецепту немає. Дякую батькам і Богу, що дали мені здоров’я добре. І тут здоровий сон, здорове харчування, відношення до себе правильне. І знову таки, я дуже сильно люблю футбол, тому в першу чергу треба поважати сам футбол, і тоді ти зможеш у ньому надовго затриматись.