26 грудня 2018 23:15
2

"Николаев" обратился к Порошенко с просьбой посодействовать в реконструкции городского стадиона

МФК Миколаїв написав лист-звернення на адресу Президента України Петра Порошенка, в якому клуб попросив посприяти в реконструкції Центрального міського стадіону.

Далі - текст листа, який було опубліковано на офіційному сайті миколаївського клубу.


Відкритий лист-звернення Президенту України Петро Порошенко


За кілька днів настане Новий рік. Новорічні та різдвяні свята ще з дитинства в пам’яті кожного з нас асоціюються із очікуванням чогось доброго, світлого та приємного. МФК Миколаїв із великим та щирим оптимізмом дивиться в майбутнє як своє, так і миколаївського спорту загалом, рівняючись на наших великих земляків-чемпіонів Олександра Абраменка та Ольгу Харлан.


Наш клуб, як одна із провідних спортивних інституцій міста Миколаєва, не міг залишитися осторонь ситуації, що склалася навколо реконструкції Центрального міського стадіону, тому було прийнято рішення вступити до лав ініціативної групи та вести боротьбу за майбутнє нашої арени.


Ми стурбовані фактом, що у проекті бюджету м. Миколаєва на 2019-й рік у погоджену виконавчим комітетом редакцію, де передбачалось закладення у повному обсязі коштів на продовження процесу реконструкції Центрального міського стадіону, зокрема на заплановану раніше заміну газону центрального поля, в останню мить було внесено правки у сторону зменшення фінансування вдвічі. Ми пам’ятаємо, що різними міськими головами м. Миколаєва неодноразово було дано гарантії заміни газону центрального поля. Ми пам’ятаємо, що Президент України давав обіцянку виділити кошти на розвиток Центрального міського стадіону, перебуваючи з візитом у Миколаєві.


Не слід забувати, що центральне поле — це не лише футбол, але і багато інших спортивних дисциплін, зокрема легкоатлетичних. Згідно технології міжнародних стандартів будівництва спортивних споруд, реконструкцію легкоатлетичних бігових доріжок слід проводити лише після робіт над центральним газоном. Таким чином, стратегічно невірні рішення блокують і гальмують не лише розвиток професіонального футболу у м. Миколаєві, а й діяльність легкоатлетичних дитячих секцій, демотивують підростаюче покоління і ставлять під питання ефективність роботи відповідальних за розвиток спорту чиновників.


Звернення буде також направлено до Миколаївської обласної державної адміністрації та Миколаївської міської ради.


Наразі триває збір підписів небайдужих до спорту громадян. Кожен з вас може допомогти місту Миколаєву та стадіону своїм підписом.

Это очень тупо. Расскажите им кто-нибудь про реформу под названием "Децентрализация"
Уже децентрализация давно. У вас деньги есть. сами делайте