15 грудня 2018 14:37
1

Президент "Ингульца": "Я хочу построить стадион раз и навсегда"

Президент ФК “Інгулець” Олександр Поворознюк розповів про унікальні технології нового стадіону, а також провів аналогію з проектом арени рівненського "Вереса".



Будівництво стадіону

- Сьогодні дуже багато вболівальників цікавляться, коли завершиться будівництво стадіону і це мені удвічі приємніше, і ще більше мотивує. Якщо все складеться добре, і “Інгулець” вийде в Прем'єр-Лігу, в нас наступного року не буде проблем зі стадіоном та атестацією. Раз на тиждень проходить оперативна нарада на стадіоні, куди приїздять всі проектанти. Для мене є лише одна проблема: не дай боже хтось із чиновників у підсумку скаже, що наша домашня арена не відповідатиме вимогам FIFA... Я хочу збудувати стадіон раз і назавжди.


Підігрів поля

- Плануємо зробити підігрів газону методом теплих полів. Напевно, це буде перше поле в Україні, а можливо і у світі, яке зроблено за такою методикою. Це нам дасть можливість зекономити електроенергію. Найголовніше, що ми розіб'ємо два поля по 750 кВ на котли, які працюватимуть на деревині чи вугіллі, і таким чином обігріватимемо газон. Ця методика має суттєву перевагу, адже можемо всю зиму включати обігрів на мінімальну температуру і газон не замерзатиме. Коли вмикають підігрів за десять днів до матчу взимку, то газон стає дуже м'яким, і може перетворитися в кашу. У нас же завдяки особливій технології підігрів буде ввімкнено постійно.


Плани на майбутнє

- Зварювальних робіт виконали майже на 90%, залишилася лише одна трибуна, що з боку VIP. Навіть є таке бажання встановити стовпи з освітленням, щоб працювати вдень та вночі. Я обіцяв, що за три роки мінімум завершимо будівництво. Вже зроблено дуже багато. Плануємо до Нового року вийти на той рівень, коли побудуємо всі трибуни, на полі встановимо дренаж, підігрів.


Сам газон хочемо постелити весною, адже земля повинна максимально влежатися. В нас також будуть встановлені модульні котельні з трьома котлами. Один котел обігріватиме одне поле, інший - друге поле, а третій котел обігріватиме адміністративну будівлю. Таким чином, нам вдасться зекономити приблизно один мільйон євро.


Кайф від футболу

- Хтось мені заздрить, хтось питає нишком, де ж він бере гроші... Ніхто не може чи не хоче розуміти, що гроші можна заробити своїми руками та розумом. Водночас треба ділитися з народом. Починали робити свій проект одночасно з рівненським “Верес”. А тепер можна побачити де зараз “Верес”, а де - “Інгулець”. Наш клуб поступово рухається вперед, розвивається. В футбол гратиме лише той, хто живе цією грою. Я кайфую від футболу.

Звучит красиво...