6 грудня 2018 15:30

Юрий ДМИТРУЛИН: "Теперь у Шведа будет меньше свободы в игре с "Динамо"

Легендарний захисник «Динамо» Юрій Дмитрулін, який був ключовим виконавцем команди Валерія Лобановського, що пробилася до півфіналу Ліги чемпіонів, в інтерв’ю Інформаційному центру ФК «Карпати» поділився сподіваннями від суботньої зустрічі на «Україні».


– Юрію Михайловичу, чого очікуєте від суботнього матчу?
– «Динамо» свої завдання у Лізі Європи вже виконало, тому у цьому році в них залишилася лише одна ціль – перемогти в УПЛ. Команда Олександра Хацкевича не повинна відпускати «Олександрію» та «Шахтар». Справа в тому, що на футболістів лягло серйозне навантаження. Це було помітно у грі з «Чорноморцем» – молоді хлопці не мають ще необхідного досвіду і навичок гри через два дні на третій. Крім того, значна частина гравців викликалася до збірної України. Безперечно, втома накопичилася. Однак всі розуміють, що потрібно перемагати.


– Що скажете про «Карпати»?
– У львів’ян зараз непростий період. Протягом певного часу вони виступали вдало, згодом почалися проблеми. Варто враховувати і зміну тренера. Думаю, команда прагнутиме реабілітуватися перед вболівальниками. Крім того, «левів» має мотивувати не найкраще турнірне становище. Враховуючи все це, вважаю, що матч на «Україні» можна назвати боєм. «Динамо» у Львові легко не буде.


– На вашу думку, завдяки чому «зелено-білі» можуть розраховувати на успіх у протистоянні з «Динамо»?
– Для всіх ця команда асоціюється з бійцівським характером. Прагнення до боротьби, бажання не програти – цим вони славилися завжди. Враховую ще свої часи і попередні сезони. Так, певний вплив «Карпати» отримали від іспанського наставника, а потім від португальського фахівця, однак філософія гри не змінилася. Можливо, певні властиві львів’янам риси втратилися.


– Гравці «Динамо» згадували у своїх інтерв’ю про втому, ви також кажете про це. Разом з тим, деякі експерти вважають, що це не може бути виправданням невдач. Якщо базуватися на вашому досвіді, то виступи у такому графіку справді дуже виснажливі?
– Мабуть, кожен футболіст скаже, що краще грати, ніж тренуватися. Тренування часто виснажливі, а матчі приносять позитивні емоції. Про мій досвід говорити важко – «Динамо» моїх часів мало зовсім інший тренерський штаб, отже, інший підхід. Повторюся – в команді грають молоді хлопці по 19 років, які виступають на кілька фронтів. Проте і гравці «Карпат», і гравці «Динамо» розуміють, що попереду заключна гра року – шкодувати себе ніхто не буде.


– Матч першого кола, в якому «Карпати» здолали киян, забудеться ще не скоро. Після гри футболісти столичної команди говорили про певну випадковість підсумкового результату і нестандартність тактики суперника. На вашу думку підсумок двобою є справедливим?
– Слухайте, головне – це результат. «Динамо» не забило, «Карпати» відзначилися двічі. Можна говорити все, що завгодно. Неприємно в таких матчах програвати. Втім гості використали всі свої моменти і не дозволили супернику зайвого біля своїх воріт. Думаю, після цієї гри захисники добре запам’ятали Мар’яна Шведа. Так не можна оборонятися... Як на мене, тепер у нього буде менше свободи у грі з «Динамо». Однак Швед – справжній молодець, бажаю йому лише подальшого розвитку.


– Ви провели не один поєдинок проти «Карпат». Коли згадуєте про минуле, то, що передусім приходить на згадку?
– Завжди згадую стадіон «Україна» – якось так склалося, що в будь-яку пору року там було важке поле. «Карпати» завжди були дуже впертими. Щодо конкретного матчу, то добре запам’ятався 2000-й рік, коли в заключному матчі сезону ми перемогли 3:2. При тому, що по ходу зустрічі програвали.


Інформаційний центр ФК «Карпати»