25 листопада 2018 15:47

"Динамо" U-11 заняло четвертое место на Мемориале Эвжена Хадамчика

На міжнародному футбольному турнірі «Меморіал Евжена Хадамчика» (організатор FC Banik Ostrava), що проходить цими днями у чеському місті Острава серед футболістів 2008-го року народження, настав час вирішальних матчів.


У чвертьфінальному матчі «Динамо» U-11 зустрілося зі словацькою «Жиліною», яка посіла четверте місце у групі «В». Відзначимо, що переможець цієї пари у півфіналі має зіграти з найсильнішим у чеській парі «Славія» (Прага) - «Банік» (Острава). У перші хвилини на майданчику точилася рівна боротьба, команди обмінялися небезпечними моментами, після чого кияни провели хорошу атаку, яка завершилася влучним ударом Павла Люсіна під саму стійку. Щоправда, незабаром словаки відновили рівновагу сильним ударом повз воротаря.


Приємно, що на трибуні за наших хлопців уболівали футболісти львівських «Карпат», які підтримували динамівців голосними скандуваннями та оплесками. Це допомогло, і опинившись, у вигідній позиції, Кирило Рибак поборовся до кінця, обіграв воротаря та спрямував м’яч у ворота. У подальшому на полі було багато боротьби та перехоплень м’яча. Нарешті, «Жиліна» скористалася помилкою киян у захисті, двоє атакуючих футболістів вийшли проти одного захисника та реалізували момент, зрівнявши рахунок. Одразу після цього воротарю Ігорю Костенку довелося демонструвати чудеса реакції, двічі поспіль упродовж однієї атаки реагуючи на небезпечні удари суперників та рятуючи свою команду від вірного голу. А ось біля протилежних воріт наша команда своїми шансами скористалася сповна. Спочатку Ілля Меньшиков у продовж пари хвилин оформив дубль, тим самим дещо знявши напругу, ще збільшив рахунок Рибак. У час, що залишився до фінального свистка, «Жиліна» змогла лише скоротити відставання у рахунку, тож 5:3 на користь «біло-синіх».


У півфіналі підопічні Віктора Усова зустрічалися із господарями - «Баніком» з Острави, який у чвертьфіналі переміг «Славію» (Прага) 2:1.


Основні події відбувалися біля воріт суперника: двічі блокувалися удари Рибака і ще одного разу Люсіна, а Микола Петровський зі штрафного влучив у стінку. Також суперники були вимушені фолити на Рибаку якраз по центру воріт, але удар Хоменка теж прийняла на себе стінка. Після стрімкого проходу лівим флангом здорово по воротах пробив Рибак, але воротар ногою зумів парирувати удар. Після цього спрацювало відоме футбольне правило: «не забиваєш ти – забивають тобі». Одна із нечислених атак господарів завершилася взяттям воріт, коли суперник послав м’яч у дальній кут. Згодом «Банік» подвоїв перевагу. Біля протилежних воріт із ще одним ударом Рибака зліва знову впорався голкіпер, а Микола Петровський із вигідної позиції не влучив у площину воріт. Натомість у контратаці гравець чехів прорвався до воріт та ударом справа встановив рахунок 0:3. А буквально на останній секунді чехи просто проштовхнули м'яч у ворота Костенка.


У матчі за третє місце динамівці знову змагалися із англійським «Вест Хемом», який у серії пенальті поступився чеському «Вітковіце» (основний час завершився унічию 2:2). Нагадаємо, наша команда обіграла британців на груповому етапі з рахунком 2:1.


Гра з англійцями проходила на зустрічних курсах, одного разу суперник відверто вибачив нашу команду після обрізки одного із гравців, двічі киян рятував Костенко. Долю зустрічі вирішив єдиний забитий м’яч: гравець «Вест Хема» після затяжної атаки знайшов шпарину у захисних діях українців та вразив дальній кут воріт. Незабаром Костенко ліквідував вихід один на один. Біля протилежних воріт динамівці намагалися комбінувати, але суперники добре перехоплювали м’яч та блокували удари по воротах, а в одному з моментів виручив воротар, перевівши м’яч на кутовий після небезпечного удару Меньшикова зліва. До фінального свистка рахунок вже не змінювався, тож, у підсумку, на Меморіалі Евжена Хадамчика «Динамо» U-11 посіло 4-те місце.