17 листопада 2018 23:10

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "Есть вопросы, на которые мы не можем повлиять - это вопросы регламента. Мы можем только смотреть, как будет развиваться ситуация"

Післяматчева прес-конференція головного тренера СК «Дніпро-1» Дмитра Михайленка після перемоги над кропивницькою “Зіркою” (4:0).


-Такі матчі, як правило, становляться переломними після забитого голу і швидко забитий м’яч нам значно облегшив гру. Команда суперника намагалася грати щільно у власного штрафного майданчику, і простору у нас дійсно було мало, а стандарти стали важливим елементом гри, і добре, що після першого ж кутового ми забили. А після другого голу вже особливих питань про переможця не виникало. Другий тайм також був досить веселий, ми намагалися створювати моменти, грати агресивно, тому хлопці – молодці, і не дивлячись на те, що суперник йде внизу турнірної таблиці, настрій з нашого боку був хороший – це найважливіше.


– Що тепер далі? Як буде підсилюватися команда і чи залежить це від того, чи буде розширюватися УПЛ?

– Є питання, на які ми не можемо вплинути – це питання регламенту, тут ми можемо тільки дивитися, як буде розгортатися ситуація. З нашого боку ми зробили певний заділ, хоча я не скажу, що 5 очок – це дуже великий відрив, і зараз знімати питання про переможця ще дуже рано. Тому нам треба підсилюватися, мати більш конкурентний склад – це точно. В ці дні усі думки були пов’язані із кінцем сезону і грою з «Зіркою». А підсилення нам потрібне якісне, в іншому випадку нам немає сенсу щось змінювати. Нам потрібні люди в атаку, на кожну позицію по гравцю.


– А які плани у міжсезоння?

– Специфіка Першої ліги у тому, що міжсезоння досить тривале, календарний матч у нас тільки в кінці березня. З понеділка розходимося у відпустку, кожен футболіст отримає індивідуальні плани, а зберемося ми в районі 15 січня на базі у Придніпровську, де і пройде перший збір. Після цього буде два двотижневих збори в Туреччині, після чого 9 березня повернемося до Дніпра, де і будемо готуватися до матчу із “Металістом-1925”.


– І все ж таки, якщо говорити о конкретних позиціях, які у першу чергу потребують підсилення?

– Найважливіше, нам потрібен футболіст на фланг атаки, крім того – нападник і ще нам потрібен гравець у середину поля.


– У матчі проти аутсайдера очікувалося, що відбудеться якась ротація складу, але вийшли усі найсильніші.

– До гри я не переконаний у перемозі із жодним суперником, у тому числі і з «Зіркою». Це футбол і будь-яка команда може піднести сюрприз. Гра може скластися по-різному, і говорити до матчу, що ми обов`язково переможемо, я би не став. Сьогоднішній склад для нас оптимальний і є показником тієї невпевненості у підсумковому результаті. «Зірка» обіграла «Інгулець» – дуже міцну команду, у якій після тієї поразки почалися проблеми і вона не може піднятися угору. «Зірка» у матчі з «Волинню» пропустила тільки після кутових, з гри їй не забили. Так що про недооцінку не може бути і мови. Щодо жовтих карток, то ми знаємо, як цього запобігти, через дискваліфікації тільки Польовий і Когут пропустили матчі, а інші працюють нормально.