11 листопада 2018 15:05

Александр ИЩЕНКО: "Игра Шапаренко и Миколенко - знак всем молодым футболистам"

Старший тренер ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського розповів про враження від матчу проти «Шахтаря» та поділився очікуваннями перед зустріччю з «Маріуполем».


- Після таких матчів, як з «Шахтарем» та «Ренном», де витрачено дуже багато сил – ключовим стане вміння команди зібратися та показати характер. Проте я вірю, що фактор домашнього стадіону та загалом вищого класу дозволить команді здобути позитивний результат. А таким для «Динамо», безперечно, є лише перемога. Сподіваюся, що вболівальники щиро підтримають команду, попри всі фактори, адже мені здається, що зараз команда віддає себе на полі на 100 відсотків. Хотілося би, щоб це оцінили.


- У минулому турі грати довелося з «Шахтарем» на виїзді. Оцініть цю гру.

- На мій погляд, «Динамо» нічим не поступилося, а в деяких моментах навіть виглядало відчутно краще за суперника. На жаль, єдиним елементом, якого не вистачило, – реалізація моментів. Можна зробити послаблення на те, що позиція центрфорварда для Вербича не рідна, проте втрачені ним моменти від цього не стали менш стовідсотковими. Спеціалісти справедливо зазначали, що за останні кілька років це один із найкращих матчів динамівців за багатьма аспектами. Не вистачило дрібниць, але ці дрібниці стали вирішальними.


- У матчі першого кола «Маріуполь» атакував дуже завзято й кілька разів міг забивати. Як вважаєте, гості наважаться так само сміливо грати на «Олімпійському»?

- Важко спрогнозувати, як поведе себе «Маріуполь». У них були дуже різні матчі – проти «Динамо» та проти «Інгульця», з «Десною» та «Арсенал-Києвом». Зараз їхня гра, я би сказав, відзначається нестабільністю. Я скоріше думаю, що маріупольці зіграють від захисту та сподіватимуться на контратаки. Але ініціатива така підступна штука – віддавши її, можна вже не перелаштуватися та повністю віддати гру супернику. Проте я, звичайно ж, не маю права давати нікому жодних порад.


- Повертаючись до матчу в Харкові, хочеться запитати у вас – Миколенко та Шапаренко вже готові до гри за першу команду?

- Лише життя покаже, чи готові. Але особисто я вважаю, що вони можуть ще додати, бо добре знаю можливості та характери цих хлопців. Утім, на мою думку, сюди ж можна віднести й Шепелєва, який грає більше за Миколу та Віталія, і навіть Циганкова, хоч він і вже безумовний лідер цієї команди. Насправді й Микиті Бурді лише 23 роки! Вони всі можуть стати значно сильнішими й усе залежить лише від їхньої працездатності та віри в себе. Переконаний, що приклади успішної гри Миколенка та Шапаренка – знак усім молодим футболістам «Динамо». А тим паче тим, які вже стукають у двері першої команди з молодіжних складів. Я вважаю, що для них тут створені всі умови для зростання та досягнення високого індивідуального рівня. Вони грають провідні ролі в «Динамо» вже у 19-20 років – це безцінно.