9 листопада 2018 15:27
3

Виктор ГРАЧЕВ: "Мораес не выиграл ни одного единоборства. Создавалось впечатление, что на поле не опытный форвард, а новичок, испугавшийся своих оппонентов"

Донецький "Шахтар" програв матч четвертого туру групового турніру Ліги чемпіонів з футболу. Підопічні 45-річноготренера Паулу Фонсеки поступилися на виїзді англійському "Манчестер Сіті" — 0:6.


— Треба похвалити тренера "Сіті" Хосепа Гвардіолу, — каже 62-річний Віктор Грачов, колишній нападник "Шахтаря". — Його команда надзвичайно зросла за останній рік. Очевидно, фахівець зробив виснов­ки з невдачі у Лізі чемпіонів 2017/18, коли програв у чвертьфіналі "Ліверпулю". Видатну гру демонструє не тільки основний склад "Сіті", а й ті футболісти, які рідко виходять на заміну. Для мене чемпіон Англії — головний претендент на перемогу в турнірі.

Що у такій ситуації міг зробити "Шахтар"?


— Нічого, бо окремі футболісти нашої команди випадали з гри у першому таймі. Мораес не виграв жодного єдиноборства. Складалося враження, що на полі не досвідчений форвард, а новачок, який злякався своїх опонентів. Правий захисник Микола Матвієнко постійно втрачав позицію. На атаку він грає непогано, а в обороні припускається дитячих помилок. Гравці "Манчестер Сіті" відразу відчули слабину і почали "вантажити" м'яч на лівий фланг своєї атаки. Та ще й суддя призначив "лівий" пенальті у ворота "Шахтаря" в першому таймі. Рахунок став — 2:0. Тому гра йшла до третього м'яча англійців. Після нього "Шахтар" зрозумів усю безперспективність продовження боротьби у поєдинку.


А які тепер перспективи на вихід із групи?


— Добре, що "Ліон" не втримав перемогу у матчі з "Гоффенхаймом". Зрозуміло, "Шахтареві" треба викреслити з пам'яті поразку у Манчестері. Гравці мають зробити все, щоб реабілітуватися у наступному матчі. А про турнірні розклади загалом забути. Це тисне: і поточне четверте місце, і розуміння того, що продовжити боротьбу навіть у єврокубках, не просто у Лізі чемпіонів, буде важко. У наступних матчах "Шахтар" має зіграти так, щоб стало зрозуміло, на що спроможна нинішня команда.

Мораєса підсунули кротам, а вони клюнули. Він ніколи не вигравав єдиноборств. Це не Бесєдін. Він стоїть і на хапок забиває. Якщо бразильські кроти грають, то він стоїть і забиває. А вони думають, що він так добре грає. Сам він - ноль.
Видно было что на поле иуда!
Ну что, шмораес? Скоро тебя эти грачи заклюют сами. Аукнется ещё тебе твое предательство!