7 листопада 2018 15:41

Артем ЯШКИН: "Думаю, в матче "Динамо" с "Ренном" будет веселый футбол"

Півзахисників «Динамо» початку 2000-х заявив, що очікує цікавої та динамічної гри у другій зустрічі біло-синіх із «Ренном».


- Чи сподобався вам перший матч «Динамо» проти «Ренна»? Результат по грі або нашій команді пощастило вдало зіграти на виїзді?

- Як на мене — нормальна перемога. Точно не випадковість.


- Як ви гадаєте, чим можна пояснити той цікавий факт, що «Динамо» значно веселіше грає в Лізі Європи? У команди 6 забитих та 5 пропущених на груповому етапі, при тому, що в чемпіонаті України динамівці зазвичай забивають та пропускають значно менше…

- Усе просто, на мій погляд. У чемпіонаті України проти «Динамо» більшість команд виходить грати в суперзакритий футбол, майже не думаючи про атаку та голи. Саме тому доводиться атакувати лише позиційно. Дуже важко в такому футболі знаходити вільні зони та можливості для прицільних ударів. А в Лізі Європи команди переважно грають на зустрічних курсах. Суперники теж поважають себе і вірять у те, що можуть перемогти «Динамо». Тому на євроарені і виходять, скажімо так, більш цікаві матчі.


- Беньямін Вербич сказав після поразки від «Львова», що команда суперника не грала у футбол. Це був саме той випадок, про який ви казали, або ці слова — наслідок емоцій?

- Ні, цілком погоджуюся з Вербичем. Загалом, так воно і було. «Львів» забив та закрився. Ну і, звичайно, така тактика з їхнього боку має право на життя. Вони грамотно оборонялися та перемогли. Це їхнє право.


- У грі проти «Ренна» на «Олімпійському» варто знову очікувати відкритого футболу, як у Франції?

- Так, це логічно. Я думаю, буде веселий футбол. Гості гратимуть на перемогу та атакуватимуть. У них немає вибору, адже «Ренн» має лише 3 очки.


- Наскільки важкий матч проти «Шахтаря» позначиться на кондиціях гравців «Динамо» в матчі з «Ренном», як думаєте?

- Сподіваюся, не позначиться. Мені здається, що «Динамо» зараз у нормальній функціональній формі. Ця гра з «Ренном» нічим не менш важлива, ніж матч у Харкові. Тож я думаю, що динамівці матимуть достатньо і фізичних, і моральних сил, аби грати на перемогу.