5 листопада 2018 19:14
6

Шевченко назвал состав сборной на ноябрьские матчи: Миколенко, Шапаренко и еще четыре динамовца в списке вызванных, два - в резерве

Головний тренер національної команди України Андрій Шевченко викликав для участі в найближчому зборі 23-х футболістів. До дев’яти гравців з іноземних чемпіонатів, яких керманич назвав раніше, додалися виконавці, що виступають у вітчизняній Прем’єр-лізі. Ще п’ятьох футболістів внесено до резервного списку головної команди — вони можуть отримати запрошення на збір пізніше.


Дебютант фактичний та новачки потенційні


Привертає увагу перший виклик до національної команди 19-річного динамівця Віталія Миколенка, який раніше представляв Україну в 16-ти матчах за збірні молодших вікових груп, у тому числі й за «молодіжку». Упевненою грою за клуб на національному та міжнародному рівні новачок привернув увагу тренерів першої збірної. Ще двоє молодих футболістів поки що перебувають у статусі потенційних дебютантів. Гравці атаки, 21-річний Мар’ян Швед та 22-річний Андрій Борячук, також захищали синьо-жовті кольори на юнацькому та молодіжному рівні, не раз відзначаючись забитими м’ячами.


Повернення до головної команди


Уперше отримав виклик від нинішнього тренерського штабу й 25-річний Сергій Болбат, на рахунку якого, щоправда, вже є один матч за національну команду. 22 травня 2014 року Болбат вийшов на заміну в товариському поєдинку проти Нігеру, в якому віддав гольову передачу.


Варто відзначити повернення до складу головної команди країни молодих і талановитих Віктора Коваленка та Миколи Шапаренка. Обидва востаннє грали за збірну влітку цього року — у товариському матчі з Албанією. Для 22-річного Коваленка та гра стала 18-ю, а для Шапаренка — другою у футболці національної команди.


Склад збірної України


Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Денис Бойко («Динамо»), Андрій Лунін («Леганес», Іспанія).


Захисники: Богдан Бутко, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко (всі — «Шахтар»), Микита Бурда, Віталій Миколенко (обидва — «Динамо»), Олександр Караваєв («Зоря»), Василь Кравець («Луго», Іспанія), Ігор Пластун («Гент», Бельгія).


Півзахисники: Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко (всі — «Динамо»), Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Сергій Болбат (усі — «Шахтар»), Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Руслан Маліновський («Генк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Євген Макаренко («Андерлехт», Бельгія), Іван Петряк («Ференцварош», Угорщина).


Нападник: Роман Яремчук («Гент», Бельгія).


Резерв національної команди: Володимир Шепелєв, Сергій Сидорчук (обидва — «Динамо»), Владислав Кулач («Ворскла»), Андрій Борячук («Маріуполь»), Мар’ян Швед («Карпати»).

Нема Рака. Знову травма?
Лунин, Кравец, Петряк?
Серьезно?
Видимо из Александрии вызов можно получить только выиграв УПЛ.
Широкий вибір фовардів) Можна вже і Зозулю повернути)
Сховати
Anders, я тоже считаю что форвардов можна было бы попробывать, и Шведа, да и Зозулю тоже можно было бы вызвать.
Да и вместо бойко лучше уж Сарнавского, например
буяльский и коваленко ну совсем ни к чему! Хорошо, хоть селезнева нету....