1 листопада 2018 23:32
4

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Если "Шахтер" обыграет "Динамо", на чемпионской гонке можно ставить крест"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло у розмові з кореспондентом «Рейтингу Букмекерів» розповів про свої очікування від матчу «Шахтар» – «Динамо» в 14-му турі української Прем’єр-ліги. На думку експерта, суперники не виявлять сильнішого.


— У суботу відбудеться класичне українське протистояння. У якому стані підходять до дербі «Динамо» і «Шахтар»?

— Оцінювати сили суперників станом на сьогодні непросто. «Шахтар» йде в накаті, у внутрішньому чемпіонаті очки практично не роздає, зате поки немає перемог у Лізі чемпіонів. У «Динамо» інші проблеми. На мій суб’єктивний погляд, кияни зараз намагаються збалансувати гру в атакувальній фазі, проте не все вдається. Це показує і результат, і гра.


«Динамо» намагаються збалансувати гру в атакувальній фазі, проте не все вдається – це показує і результат, і гра


Зрозуміло, що букмекери вважають фаворитом матчу «Шахтар». У принципі, це заслужено, що вони очікують на перемогу «Гірників», адже «Динамо» гратиме на виїзді. Втім, враховуючи той факт, що Хацкевич має хорошу статистику протистоянь з Фонсекою, ризикну поставити на нічийний результат. Обидві команди матимуть шанси на успіх, однак схиляюся до мирового підсумку.


— В останніх матчах команди рідко «пробивають» тотал голів більше 2,5. Чи потішить нас гра у Харкові?

— Як би гра не склалася, буде цікаво. Ми знаємо, як проходить українське «класико»: ажіотаж, тиск на суперників, навколофутбольні розмови. Розумію, що «Динамо» гратиме у своїй манері, до якої звикло у поєдинках із «Шахтарем». Акцент буде на надійній обороні в надії на контратаки та стандартні ситуації. «Гірники», у свою чергу, теж гратимуть у свою гру та спробують домінувати.


Поки точно не відомо, чи зіграє Марлос і Тайсон. Це футболісти, які визначають атакувальну силу «Шахтаря». Якщо бразильців не буде, команда суттєво ослабне. Без них буде складніше пройти захист «Динамо». З іншого боку, чи вдасться знайти та реалізувати киянам свій момент після контратак – це теж відкрите питання.


У випадку перемоги «Шахтаря» на чемпіонських перегонах можна ставити хрест


— Для кого нічия буде сприятливішим результатом?

— Якщо подивитися на турнірну таблицю, то стає очевидно, що це непоганий підсумок для «Шахтаря». Хоча «Гірники» не відмовляться від перемоги, яка збільшить відрив до восьми очок. У такому випадку на чемпіонських перегонах можна ставити хрест. Водночас у «Динамо» зараз є можливість скоротити відставання до двох очок, що додасть інтриги в УПЛ. Загалом, нічия нікому не потрібна, суперники гратимуть на перемогу, проте, швидше за все, буде мировий результат.


— У «Динамо» існують проблеми з атакою. Як вважаєте, хто буде діяти на вістрі?

— У динамівців справді немає зараз «чистого» форварда. Останнім часом на цій позиції використовують Вербича, проте виникає «дірка». Якщо Беньямін грає в нападі, то хто зіграє лівого вінгера? Сумніваюся, що Хацкевич випустить Сідклея. За великим рахунком, склад «Динамо» легко передбачити. Центральний трикутник матиме вигляд Сидорчук-Буяльський-Гармаш. Якщо Вербич буде на вістрі, то на флангах буде Циганков і Морозюк.


«Динамо» буде ослаблене в обороні через дискваліфікацію Кадара


— Че Че та Сідклей принесли результат проти «Ренну» в Лізі Європи. Чи «вписуються» бразильці в матч проти «Шахтаря»?

— Виходячи з того, що «Динамо» гратиме надійно від оборони, в мене виникають великі сумніви, що вийде Че Че та Сідклей. Знаючи Хацкевича, припускаю, що бразильцям не знайдуть місце в складі з огляду на тактичні міркування. Українські виконавці мають більше шансів вийти в основі.


— Як позначиться на захисті «Динамо» відсутність дискваліфікованого Кадара?

— Зрозуміло, що вийде Шабанов. Він хлопець хороший, але «Динамо» буде ослаблене в обороні. Артем часом показує непогані матчі, проте відсутність стабільності та прогресу робить його захисником середнього рівня. Він заслужено перебуває в резерві. Якщо Шабанов не злякається, то впорається із своїм завданням: зняти всю верхову боротьбу, виграти підбори й відскоки, правильно діяти в позиційній грі.


Дві команди гратимуть на перемогу, а до успіху підуть різними шляхами


— Який слід залишить на майбутньому поєдинку те, що команди в середу провели напружені матчі в Кубку України?

— Не варто порівнювати турніри. «Динамо» й дублем могло переграти «Минай». Представники нижчих ліг не можуть весь матч проводити в інтенсивному темпі, бо просто неадаптовані до таких швидкостей. Так, перший тайм трішки не задався, зате після перерви все швидко стало на свої місця. «Минай» тільки диво могло врятувати.


— Який сценарій матчу очікуєте побачити в Харкові?

— Цей матч буде визначальним для «Динамо». Шанси рівні. Модель гри цілком прогнозована. Якщо «Шахтар» заб’є першим, то в киян будуть проблеми, адже потрібно буде йти вперед, розкриватися та змінювати тактику. З іншого боку, якщо «Динамо» надійно гратиме в обороні, яку «Гірники» не зможуть пройти, а потім реалізують контратаку, то все складеться навпаки. Подивимося. Дуже цікаво, як завершиться гра. Дві команди гратимуть на перемогу, а до успіху підуть різними шляхами. Зрештою, на мій суб’єктивний погляд, буде нічия.

тупо раздражает этот мракобес
А звучит-то как: чемпионская гонка!!!
Крест и так уже поставлен. Да, пан Хацкевич?
Одаааа.... "Эксперты" ещё говорят о чемпионской гонке? Уровень... Да хоть 10-0 ДК кротов "взует", эта "картошка" сама чемпионат сольёт. И напрягаться не нужно подземным. А после зимы, толи ещё будет....