23 жовтня 2018 12:56

Роберто МОРАЛЕС: "Травма Ярмоленко - это большой минус для "Вест Хэма", он давал динамику игре"

Коментатор телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" поділився враженнями від топ-матчів уикенду.


- Який головний висновок ви зробили після матчу "Челсі" - "Манчестер Юнайтед"?


- Найголовніше - "Манчестер Юнайтед" виглядав дуже добре. Більшу частину поєдинку команда з усіма своїми проблемами та негараздами була здатна здивувати свого суперника, підбирати стратегію під опонента і, відповідно, грати. Чому не вдалось втримати перевагу? Так буває. Вони пропустили в кінці, і це не показово. Сама ідея більше спрацювала в "Манчестер Юнайтед". У другому таймі саме "червоні" виглядали краще. Вони мали перемагати, але не судилося.


- Чому Фред отримує все менше і менше ігрової практики?


- Консервативний Моурінью в критичних ситуаціях робить ставку на людей, яких він дуже добре знає. Фред ще отримає свій час. Я переконаний, що він дуже хороший футболіст і гратиме ще багато. Але саме зараз криза в команді. А в кризі обираються більш перевірені бійці.


- Тим часом "Вест Гем Юнайтед" мінімально програв "Тоттенгему". Чи були шанси у "молотобійців" на перемогу?


- Це був важкий поєдинок для них, але не думаю, що дуже показовий для "Вест Гему"."Молотобійці" мені подобаються. Імпонує той футбол, який вони намагаються показати, гру, яку будують. Вони просто програли більш якісній команді. Тож, результат закономірний.


- Ярмоленко отримав важку травму. Наскільки це відчутна втрата для команди?


- Це великий мінус для команди. Тому що він давав динаміку грі, якість руху, це 100%. Звичайно, є і інші якісні футболісти у "Вест Гемі", на яких тримається гра. Будемо чекати на повернення Ярмоленка. Він потрібен як клубу, так і збірній України.


- Для Ярмоленка це друга за півроку травма. В чому причина? Позначається низька інтенсивність в українському чемпіонаті?


- Як на мене, це взагалі звичайна травма. Вона може бути у будь-якого футболіста, будь-якої команди. Ярмоленко - достатньо потужний фізично футболіст. Не думаю, що позначається інтенсивність українського чемпіонату. Це просто травма, яка може трапитися у ігрових ситуаціях.


- "Реал" зараз в кризі, "вершковим" не вдалося обіграти "Леванте". Чи означає це що "Реал" в скрутній ситуації? Чи зможе Лопетегі виправити ситуацію?


- Результати "Реала" можуть потягнути на дно команду, підкосити морально футболістів. А що стосується гри, те, що робить Лопетегі в команді - достатньо логічно. Але так буває. У будь-якому разі, футбол - циклічний вид спорту. Ніхто не може постійно перемагати. Чи підходить Лопетегі "Реалу"? Це питання ситуації. Якщо зміниться результат - зміниться і настрій команди. Недаром Зідан пішов. Тренувати "вершкових" психологічно дуже важко.


- Тобто, проблема не в Лопетегі?


- Можливо. Тримати команду - йому під силу. Але якщо взяти глобально - проблема не в головному тренері, треба брати вище. Скільки би ти не вигравав, рано чи пізно, ти почнеш програвати. Є чутки про інтерес "Реалу" до Конте, але це не варіант для "Реала".


- Можливо " Реалу" не вистачає лідера, яким був Кріштіану Роналду?


- Тут ситуація така, що можна було і залишити його. Але це питання певної суми грошей. Можливо і Роналду для себе вирішив, що йому краще піти, отримати новий виклик, гроші. "Реал" достатньо потужний і без нього. Але, без сумніву, відчувається відсутність Роналду. Рано чи пізно, він мав піти, до цього треба було бути готовим. Не треба шукати послідовників Роналду. Перес знає, кого він хоче. Це Неймар. Але це нереально. Треба грати тими, хто є. Питання в тому, що команда трохи втомилася від перемог.


- В іншому матчі Прімери "Барселона" в результативному матчі обіграла "Севілью". Який зараз рівень "Севільї"?


- "Севілья" у будь-якому разі мала просісти. "Севілья" дещо зламалася після збірних. Намітився дисбаланс в команді. "Севілья", як і інші іспанські команди, не виглядає переконливо зараз. Хтось грає погано, хтось ще гірше, але ніхто не грає дуже добре. Для "Севільї" хороша позиція це топ-4. Вище, якщо хтось провалиться.


- Мессі вперше за 11 років не зіграє в Ель-Класико. Як "Барселона" гратиме без Мессі, який отримав пошкодження?


- Просто гратиме в футбол. Тут немає інших варіантів. Зрештою, можна грати і без Мессі. Є безліч варіантів. Звичайно, Мессі багато що значить для команди, але можна зіграти іншою схемою, наприклад, у два нападники.


- Яким буде Ель-Класико без Мессі та Роналду?


- Давно такого не було. Можливо, інтерес дещо спаде до матчу. Але тут є і своя цікавинка для тих, хто справді любить іспанський чемпіонат, по-справжньому полюбляє Ель-Класико з цими людьми та без них. Але матч все одно має високий статус з непередбачуваною розв’язкою.


- У міланському дербі "Інтер" обіграв "Мілан". За рахунок чого підопічним Спаллетті вдалося дотиснути "червоно-чорних" на останніх хвилинах?


- За рахунок помилки Доннарумми. Це основний показник. Чесно скажу, що гра "Інтера" не вражає. Команда дуже важко грає. Так, Ікарді - футболіст, який завжди шукає свій шанс. Я більше відмічу його старанність, а не клас. Результат цього матчу вирішила помилка голкіпера. "Інтер" не виглядав переконливо, не показав, що обов’язково мав перемагати.


- Цікаве протистояння розгортається між "Наполі" та "Інтером" в боротьбі за друге місце в Серії А. Хто сильніший?


- Не факт, що це протистояння, тому що "Наполі" грає набагато цікавіше, набагато варіантивніше. Для мене "Наполі" - команда, яка знайшла своє обличчя за Анчелотті. У них ідей набагато більше, і ці ідеї набагато цікавіші, ніж у "Інтера". На даний момент, "блакитні" більше заслуговують на друге місце.


Андрей Диев