9 жовтня 2018 10:47

Юрий ВАКУЛКО: "У нас сейчас выросло неплохое поколение, поэтому хочется продолжить свой путь в турнире"

Футболісти молодіжної збірної України U-21 розповіли про підготовку до найближчих матчів відбору на Євро-2019.


У понеділок молодіжна збірна України розпочала збір, приурочений до двох заключних поєдинків групового раунду відбірного циклу Євро-2019 — проти Шотландії (12 жовтня) й Голландії (14 жовтня). Для підготовки до цих матчів Олександр Головко викликав 24-х футболістів. Деякі з них розповіли про те, яка атмосфера панує в команді та з яким настроєм синьо-жовті підходять до майбутніх протистоянь.


Данило Каневцев (воротар «Металіста 1925»):

«Чудовий настрій, завжди радий повертатися до збірної, зустрічатися з хлопцями, з якими давно не бачились. На ігри в нас план один — лише перемога. Іншого вибору немає. Хочеться виступити на чемпіонаті Європи, адже це інший рівень, можна оцінити власні сили на фоні хороших команд.

Ми вже зустрічалися зі збірною Шотландії у цьому відборі, але я не грав. Команда силова, проте зараз усі збірні здатні грати у комбінаційний футбол, і легко точно не буде.


Мотивації на збір вистачає. Сам я 1996 року народження і сподіваюся, що це не останні матчі для мене за молодіжну збірну України. Ще раз повторюся — я дуже радий приїжджати у її розташування».


Максим Третьяков (півзахисник словацького ДАКу):

«Завжди здорово повернутися на батьківщину, побачити хлопців, з якими разом грали в чемпіонаті. І вдвічі приємніше не просто зустрітися, а ще й разом вирішувати якісь турнірні завдання. Тому я налаштований дуже позитивно.


Ми розуміли, що два вересневі поєдинки треба вигравати. Хоча й суперники були слабші за тих, з якими нам доведеться зустрітися. Тому ми не розслабляємося. До матчів із Шотландією та Голландією будемо готуватися зі ще більшою відповідальністю.


Із шотландцями ми зустрічалися на виїзді. Це фізично сильна команда, грамотна тактично, швидка. Так, ми перемогли — 2:0 у гостях, але довелося непросто. Зараз складно щось говорити, бо в них, можливо, також змінився склад. Із Голландією грали в Києві, я виходив на поле. У цій команді виконавці швидкі, технічні, навчені, молодші за нас. Видно, що хлопці пройшли хорошу школу, виступають у сильних клубах. Тому легко ні з ким із суперників не буде».


Дмитро Безрук (воротар «Чорноморця»):

«Треба брати максимум у двох іграх і сподіватися на результати інших команд, оскільки не все залежить від нас. У минулому матчі з Шотландією я залишився на лаві запасних. Це хороша команда, яка грає в непоганий футбол. Ми її здолали на виїзді, тепер подивимося, що буде вдома. Голландія — команда топ-рівня, яка показує швидкий і технічний футбол. Але нічого, і тут шукатимемо ходи для того, аби перемогти суперника.


Наскільки важлива підтримка рідних трибун? Ти відчуваєш 12-го гравця, і в тебе відкривається друге дихання. Грати за такої підтримки — саме задоволення, тому присутність уболівальників дуже важлива».


Юрій Вакулко (півзахисник «Арсеналу-Київ»):

«Ми раді, що турнірна ситуація склалася так, що все вирішуватиметься в заключному турі, і шанси ще залишаються.

Виїзна гра з Шотландією була більш-менш рівною. Ми забили в кінці першого і другого тайму. Не можу сказати, що знаю когось із шотландців за іменами, проте ми дивилися ціни на їхніх гравців, і там є футболісти вартістю в 10 мільйонів. Загалом, команда добротна.


Вважаю, що в домашньому матчі з Голландією ми грали краще, навіть заслуговували на перемогу. Ми вигравали — 1:0, але за збігом обставин пропустили… У порівнянні з Шотландією в голландців є багато іменитих виконавців, яки виступають у топ-лігах. Той самий Джастін Клюйверт — футболіст хорошого рівня.


У нас зараз підросло непогане покоління, тому хочеться продовжити свій шлях у турнірі. Дай Бог вийти далі. Гадаю, ми покажемо себе з кращого боку. Будемо налаштовуватися на здобуття шести очок, бо інакше перемогти неможливо».


Підопічним Олександра Головка залишилося провести два поєдинки: 12 жовтня — в Києві на «Оболонь-Арені» зі збірною Шотландії та 16 жовтня — в Дутінхемі з командою Голландії. І якщо для того, щоб фінішувати на другому місці в групі, синьо-жовтим вистачить чотирьох очок (а в теорії за певних обставин — навіть і трьох, і двох), то аби претендувати на потрапляння до четвірки найкращих других збірних, їм необхідні дві перемоги. 14 золотих очок дозволять нам стежити за перебігом подій в інших групах і сподіватися на свій шанс.