4 жовтня 2018 13:28

Александр ГОЛОВКО: "Планирую позвонить Андрею Шевченко и пообщаться с ним об Андрее Лунине"

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 Олександр Головко прокоментував спаринг синьо-жовтих проти «Арсеналу-Київ» (1:0), а також підбив підсумки короткострокового збору «молодіжки» перед матчами відбору Євро-2019 проти команд Шотландії та Голландії, які відбудуться 12-го та 16 жовтня.


— Олександре Борисовичу, молодіжна збірна України завершила триденний збір спарингом з «Арсеналом-Київ». Чи задоволені ви роботою, яку команда встигла виконати за ці дні?
— Перш за все дякуємо клубним тренерам, що вони відпускають хлопців на такі вкрай важливі для збірної підготовчі цикли. Вони дуже корисні для гравців, тут ніхто не відпочиває від клубних справ. Навпаки, відбувається серйозна робота, і вони отримують навантаження, а також ігрову практику. Також спасибі «Арсеналу-Київ», що, незважаючи на зміни в тренерському штабі, не відмовився від спарингу проти молодіжної збірної.
Що стосується цього короткострокового збору, то ми задоволені тим, як його провели. У той же час у тренерського штабу залишаються питання перед офіційними матчами по кількох позиціях — в опорній зоні, щодо флангового нападника. З іншого боку, ми дещо придбали, подивилися хлопців на інших позиціях у поєдинку з «канонірами». Радий, що після травми зіграв Піхальонок, і дякуємо тренеру «Маріуполя», що відпустив його в збірну.

Добре, що незважаючи на всі складнощі, робота пройшла в хорошому тонусі. Хлопці працювали з бажанням. Ми недорахувалися на зборах Лучкевича й Лук'янчука, в яких немає практики в клубах, але ми до останнього хотіли запросити їх на цей збір. Втім, з Бельгії їх так і не відпустили. Окрім того, кожного дня хтось випадав, і в підсумку на гру з «Арсеналом-Київ» залишилося 14 футболістів.

— Який подальший план підготовки до матчів із Шотландією й Голландією?
— Ми збираємося 8 жовтня. Плануємо, що в списку буде 24 футболісти. Головне, щоб не було травм. Окрім того, я планую зателефонувати головному тренеру національної збірної Андрію Шевченку й поспілкуватися з ним щодо голкіпера «Леганеса» Андрія Луніна, щоб, можливо, він прибув до розташування молодіжної збірної. Загалом же на 90 відсотків із гравцями на цей збір ми визначилися. Із легіонерів до Лук'янчука й Лучкевича приєднаються Назарина і Третьяков.
— Чи почали ви вже вивчати майбутніх суперників — шотландців і голландців?
— Більшою мірою ми наразі акцентуємо свою увагу на шотландцях. Знайомство поки що йде у факультативному режимі. Нам потрібна інформація на найближчий час, тому докладно вивчимо саме очний матч між збірними Шотландії та Голландії. Ми теж грали в Шотландії, є інформація по цьому поєдинку, але стан гравців зараз не такий, яким був тоді. Схему виїзного матчу у грі на своєму полі ми задіяти не зможемо. Крім того, не варто забувати, що на нас чекає «спарка» з двох поєдинків, тому потрібно грамотно розподілити свої сили, щоб провести два матчі за чотири дні на високому рівні.
Звичайно, ми вивчимо суперників, але в першу чергу будемо відштовхуватися від своєї гри з урахуванням сильних сторін майбутніх опонентів.