2 жовтня 2018 10:49

Антон ШЕНДРИК: "Александрия" очень высоко подняла планку, поэтому люди ожидают побед в каждом матче"

Центральний захисник «Олександрії» коментує свої показники й обґрунтовує невипадковість перемоги в 10-му турі


— Антоне, матч Вашої команди з «Олімпіком» видався одним із найдраматичніших у турі…

— Як на мене, була рівна гра. З трибун могло скластися враження, що в суперника більше моментів, але, на мою думку, ті моменти виникали, бо нас ловили на контратаках. А в контратаки ми йшли, бо програвали. Трохи нам пощастило, що виграли.


— Чесно кажучи, після того, як рахунок став 2:1 на користь донеччан, мало вірилося, що гості «відскочать».

— А ми, футболісти «Олександрії», якраз вірили! Ви не враховуєте один фактор — Кубок: ми в середу зіграли там неосновним складом, а в «Олімпіка» вийшла основа, та ще й провела 120 хвилин замість 90-та. Нам на полі видно було, що вони втомлені.


— Парадокс: у суботу в Києві йшов дощ, тому дивно, що «Олександрія» була недостатньо концентрованою при кутових і штрафних «Олімпіка». Це ж очевидно — остерігатися стандартів за такої погоди!

— По-перше, вони двічі забили нам не з прямих стандартів, а через відскоки. По-друге, насправді поле стадіону «Динамо» було просто в ідеальному стані, тут взагалі немає на що скаржитись і згадувати погодний фактор.


— Згідно із системою InStat, у Вас 91% точних передач. Фантастичний показник! Згадується, як 20 років тому Валерій Лобановський казав: класний футболіст — той, у кого не більше 20% браку…

— Є різні речі. Я ж захисник, а у гравців оборонної лінії показники точних передач завжди вищі, ніж у виконавців творчого плану. У мене яке завдання в цьому плані? Грубо кажучи, віддати на ближнього.


— До речі, чому так? Володимир Богданович не вимагає пасувати в чужу штрафну?

— Просить — робити довгі передачі, діагональні, в зону суперника. Проте головне, що просить наш тренер, — показувати хороший футбол.


— Іще про цифри InStat: 11 виграних єдиноборств із 12-ти…

— Це дуже добре, проте минулого туру я програв більше половини…


— Здобувши вольову перемогу в 10-му турі, «Олександрія» перервала смугу невдач?

— Не було ніякої смуги. «Шахтареві» ми поступилися, хоча показали якісну гру. «Маріуполю» програли на виїзді, а в Кубку — бо, повторюся, вийшов неосновний склад… Просто ми дуже підняли планку вимог до себе, тому люди й очікують наших перемог у кожній зустрічі.


— Чи буде наступна в 11-турі? У «Чорноморця» шість матчів без виграшів…

— Чесно кажучи, про той поєдинок іще не думали: в неділю мали вихідний, сьогодні (інтерв’ю записане в понеділок. — УПЛ) збираємось. Я ж не проти, щоби моя команда знову перемогла.


— Взявши три бали, закріпитеся на третьому місці після першого кола.

— Наше завдання на сезон незмінне — перша шістка.