20 вересня 2018 09:57

Василий САЧКО: "Стремились в Лигу Европы, а попали в Лигу чемпионов"

Головний тренер «Ворскли» Василь Сачко і капітан команди Володимир Чеснаков дали передматчеву прес-конференцію на стадіоні «Емірейтс», де сьогодні о 22:00 по Києву розпочнеться гра групи «Е» Ліги Європи УЄФА між «Арсеналом» та «Ворсклою».


Сачко:

«Ми доїхали сюди в хорошому настрої. Команда зараз вийде на пробу газону на цій арені, відчуємо поле, і готуємось до завтрашньої гри».


Чеснаков:

«Вийшов на поле, і одразу з’явилось всередині почуття гордості за себе, за команду, що ми здобули таке право зіграти в груповому етапі Ліги Європи із лондонським «Арсеналом». Усі хлопчаки в дитинстві мріють зіграти проти клубу світового рівня. Всередині все клекоче в передчутті гри. Завтра хочемо вийти на поле, і показати, що мине випадково здобули цю путівку до Ліги Європи». Тут зібрані виконавці топ-рівня, які можуть вирішити долю поєдинку, якщо в них виникає хоча б пів гольового моменту. Сподіваюсь, нашій обороні вдасться з цим упоратися».


Сачко:

«У мене була доволі скромна кар’єра гравця. В Лондоні на жодному зі стадіонів не грав. Ми з Вовою в одній команді змагалися раніше проти «Бенфіки», «Копенгагена», «Ганновера» та інших, але «Арсенал» - це клуб із такими багатими традиціями, про які слухати та розповідати можна годинами. Ми дуже прагнули потрапити до групового етапу Ліги Європи, а ми потрапили до групового етапу Ліги Чемпіонів. Ми будемо налаштовувати наших хлопців завтра показати достойний футбол, і завтра поборотися за достойний результат, як би це дивно для когось не звучало».


Чеснаков:

«Мхітаряна пам’ятаю ще по грі за донецький «Металург», коли він тільки приїхав. Тоді ми з його одноклубником Дмитром Непогодовим грали за молодіжну збірну України. Тоді Діма мені сказав, що, мовляв, побачиш, «Гена» буде дуже сильним футболістом. Потім він перейшов до «Шахтаря», де зростав професійно ще більш стрімко. Сподіваюсь, завтра буде не його день (сміється), принаймні нам би того хотілося. Ми хочемо достойно представити не лише Полтаву, але й всю Україну в такій відповідальній грі. Сім років тому, коли ми вперше в історії грали в групі Ліги Європи, все було зовсім новим та незвичним, але ж і команд калібру, як зараз, з нами в групі тожі не було. Переконаний, завтрашню гру ми запам’ятаємо надовго, тому потрібно витиснути з себе максимум. Коли дивишся матчі «Арсенала» в англійській Прем’єр-лізі, то захоплюєшся такими гравцями як Озіл, Мхітарян… та кого не візьми!».


Сачко:

«Наш клуб зараз пише історію. Для себе, для міста, для всієї країни. Ми розуміємо свою скромність на фоні «Арсенала», та наша цінність – у класному колективі. І пишаюсь своїми хлопцями. Важливо впоратися із хвилюваннями, із самими собою. «Арсенал» - фаворит не лише завтрашнього матчу, але й усієї групи, та ми здатні на маленькі подвиги. Мені дуже б дуже хотілося, аби цей подвиг був завтра», - резюмував наставник «Ворскли».