17 вересня 2018 20:42

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Календарь клубных юношеских соревнований не учитывает интересы сборной"

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2002 року народження) Володимир Єзерський готується зі своєю командою до кваліфікації чемпіонату Європи.


Учора в юнацької збірної України U-17 почався останній перед стартом у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи збір. На ньому команда Володимира Єзерського проведе два контрольні поєдинки проти Азербайджану. Про те, як синьо-жовті готуються до цих спарингів, наставник розповів офіційному сайту ФФУ.


— Володимире Івановичу, чи задоволені ви тим, як почався збір?

— Хотілося б, щоб було краще. Деякі хлопці не приїхали через травми, та й календар юнацьких клубних змагань не враховує інтересів збірної України. Не всі команди хочуть відпускати своїх виконавців. Особливо це стосується зарубіжних клубів. Вони не завжди йдуть на компроміс. Що ж, будемо виходити з цієї ситуації, подивимося нових виконавців. Може, комусь із хлопців вдасться себе зарекомендувати.


— Чому в списку немає воротаря Руслана Нещерета?

— Він один з тих, хто не приїхав на збір через пошкодження.


— Це остання репетиція перед кваліфікацією Євро. У вас усе йде добре в плані розуміння футболістами ваших вимог?

— У цьому плані — так. Тільки не зовсім просто буде із відновленням виконавців. У суботу вони зіграли за свої клуби. У нас залишається два дні на відновлення й підготовку до першого матчу з Азербайджаном.


— До речі, з азербайджанцями будете моделювати гру з прицілом на офіційні поєдинки?

— Безумовно. При всій повазі до суперника, ми будемо робити акцент на своїй грі, розвивати те, над чим ми рік працювали.


— Що собою являє збірна Азербайджану?

— Як і в усіх кавказьких команд, в азербайджанців багато індивідуально сильних футболістів, тому ці спаринги будуть дуже корисними для збірної України напередодні відбірних матчів чемпіонату Європи.


— Суперників по кваліфікації Євро вже вивчаєте?

— Зараз ми поки що повністю сконцентровані на поєдинках зі збірною Азербайджану. Хоча потроху, наскільки це можливо, збираємо інформацію про майбутніх опонентів. Правда, у цьому питанні виникають проблеми, важко знайти максимум інформації про команди цього віку.


Нагадаємо, що на шляху до фінального турніру Євро-2019, який пройде в Ірландії, українській команді доведеться спочатку зійтися у кваліфікаційних протистояннях з однолітками із Боснії і Герцеговини, Ісландії та Гібралтару. Матчі цієї стадії змагань відбудуться 10-го, 13-го та 16 жовтня цього року в Боснії і Герцеговині.


До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні з кожної із 13-ти груп, а також чотири колективи, що посядуть треті місця й матимуть найкращі турнірні показники в зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду Євро-2019 відбудуться в березні, а фінальна частина змагань — у травні 2019 року.