14 вересня 2018 14:42

Сергей ПОПОВ: "Процентов на 80 определился с составом к квалификационному раунду Евро-2019 (U-19)"

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Сергій Попов підбив підсумки міжнародного турніру, що проходив у Латвії.


Юнацька збірна України (футболісти не старші 2000 року народження) готується до кваліфікаційного раунду Євро-2019 (U-19), який із 10-го по 16 жовтня проходитиме в Албанії. Останньою репетицією для підопічних Сергія Попова став міжнародний турнір «Кубок Федерації футболу Латвії».

Відрадно, що в цих змаганнях синьо-жовті перемогли. Після повернення до України головний тренер команди відповів на запитання офіційного сайту ФФУ.


— Сергію Олександровичу, результати збірної України на турнірі в Латвії говорять про те, що ваші підопічні були поза конкуренцією?

— Матчі нам давалися. Я говорив хлопцям, що вони влаштували атракціон небаченої щедрості. У кожному з поєдинків команда створювала багато гольових моментів, а от із реалізацією складалося не так добре.


— Найскладнішим, якщо можна так сказати, був матч із господарями турніру латвійцями?

— Я б не сказав, що він був дуже складним, просто ми створили менше можливостей для взяття воріт, ніж у зустрічах із Фарерськими островами й Македонією. Утім, і наша оборона мені сподобалася більше саме у грі зі збірною Латвії.


— На турнірі збірна України не пропустила жодного м'яча. Хороший знак напередодні старту у кваліфікації Євро?

— У плані результату це радує, але біля наших воріт виникали ситуації, які нас насторожують перед офіційними матчами. Ми з хлопцями обговорювали ці моменти, над якими потрібно ще попрацювати.


— Усі три матчі від дзвінка до дзвінка провів Ігор Снурніцин. Один захисник для Євро у вас уже є?

— Це було заплановано заздалегідь. Я вже говорив, що юнакам непросто безболісно перейти до дорослого футболу, де велика конкуренція, і в клубних командах перевагу віддають більш досвідченим виконавцям. Тому ми дали Ігорю практику, якої йому не вистачає в «Олімпіку».


На минулому турнірі багато футболістів обнадіяло, але є й питання по деяких виконавцях. Ми попередили хлопців, що під час вибору складу на кваліфікацію чемпіонату Європи потрібно буде постаратися виграти конкуренцію.


— Наскільки ви визначилися для себе із майбутнім вибором гравців?

— Відсотків на 80.


— Збір перед Євро розпочнеться 3 жовтня?

— Поки вирішуємо, 3-го або 4-го.


— Спаринг напередодні візиту до Албанії плануєте провести?

— Якщо вийде, то хочемо зіграти 6-го або 7 жовтня. 8-го ми відлітаємо до Албанії.