13 вересня 2018 10:09

Полузащитник "Львова": "Некоторые памятники культуры Львова напоминают места, которые мне нравилось посещать в Бразилии"

Опорний півзахисник ФК «Львів» бразилець Жонатан поділився враженнями від першого забитого м’яча у складі львівської команди та висловив думку, що інтенсивні тренування під керівництвом Юрія Бакалова обов’язково принесуть результат у майбутніх матчах Прем’єр-ліги.

– Жонатане, вітаємо тебе із першим забитим голом у складі ФК «Львів»! Які відчуття були після того, як вразив ворота «Волині» у товариській грі і допоміг команді здобути впевнену перемогу?

– Дуже зрадів, коли забив дебютний м’яч у складі львівської команди. Вірю, що це лише початок, і попереду нас чекають чимало приємних миттєвостей. Ця перемога надала нам впевненості перед майбутніми важливими матчами чемпіонату.

– Головний тренер ФК «Львів» дає тобі все більш ігрового часу на полі цього сезону. Якої ти думки про свої функціональні кондиції на цей відрізок часу? Чи готовий ти на 100%, чи ще маєш резерви для самовдосконалення?

– Завжди є куди розвиватися. З кожним матчем наша гра має покращуватися. Від матчу до матчу мій ігровий тонус підвищується. Якщо ця тенденція продовжуватиметься, я обов’язково досягну піку своєї форми.

– Керівництво клубу ставить завдання завершити сезон у верхній частині турнірної таблиці, але наразі у «Львова» лише одна перемогу в активі і низка хороших, але змарнованих шансів поповнити очковий запас… Як команді повернутися на шлях виграшів та приємних емоцій?

– З того моменту, як Юрій Бакалов очолив ФК «Львів», ми інтенсивно працюємо на кожному тренуванні. Коли чесно віддаєшся улюбленій справі, результат обов’язково не змусить себе довго чекати.

– Що загалом скажеш про тренерські методи Юрія Бакалова? Як тобі працюється поряд із діючим наставником команди і чи відчуваєш різницю у роботі із колишнім тренером львівського колективу Жилмаром?

– Вони обидва – хороші спеціалісти і чудово знаються на футболі. Різниця полягає лише у тому, що наразі ми не ставимо за мету постійно володіти м’ячем, щоб забивати голи та вигравати матчі.

– Наступні матчі у Премєр-лізі ФК «Львів» проведе із «Чорноморцем» та «Карпатами». Що знаєш про ці колективи? І чи відомо тобі, наскільки принциповим є львівське дербі?

– Ми вже отримали інформацію від тренерського штабу стосовно специфіки гри «Чорноморця». Як щодо матчу з «Карпатами», то я чудово розумію, що таке дербі, і я буду на 100% готовим до цієї гри. Виграти у «Карпат» було б чудовим здобутком для нашої команди, тому я впевнений, що хлопці підійдуть до цього матчу у всеозброєнні.

– Футбольне протистояння «Львова» та «Карпат» є «родзинкою» поточного чемпіонату і може зібрати велику кількість вболівальників на трибунах «Арени Львів»…

– Так, я звертаюся до вболівальників прийти та підтримати нашу команду у майбутній грі! Їхня присутність на трибунах буде надважливою для нас у контексті гри та здобуття переможного результату.

– Ти вже протягом кількох місяців проживаєш в Україні. Чи призвичаївся вже до місцевого побуту? Що тобі подобається у Львові найбільше?

– Мені дуже подобається центр Львова. Деякі пам’ятки культури нагадують місця, які мені подобалося відвідувати у Бразилії. Також мені до смаку українська кухня!