11 вересня 2018 21:36

Заявление "Миная" по поводу обвинений президента винницкой "Нивы"

Сьогодні, 11 вересня, ФК "Минай" було звинувачено у спробі дати хабаря арбітру Сергію Задирану та його помічнику. Ідеться про поєдинок 8-го туру Другої Ліги Чемпіонату України між "Нивою" (Вінниця) – "Минай".


Зазначене звинувачення опублікував на своїй сторінці у facebook президент ФК "Нива" Василь Вовк. ФК "Минай" з усією відповідальністю заявляє: звинувачення не має під собою жодного підґрунтя і є ганебним наклепом, з метою дискредитувати клуб. І дуже прикро чути подібні безпідставні голосні заяви від людини, яка має таку поважну посаду – президента професіонального футбольного клубу. Якщо шановний президент ФК "Нива" (Вінниця) має прямі докази, які доводять спроби представників ФК "Минай" вплинути на неупередженість арбітра за допомогою грошей, то просимо ці докази надати відповідним футбольним інстанціям ПФЛ та ФФУ. Прояви негативних емоцій притаманні у будь-якій сфері життя. Але звинувачення про неправомірні вигоди, а отже, - вчинення кримінальних правопорушень, - це серйозна та гучна справа.


Тут необхідні непохитні докази, за відсутності яких голослівні заяви можуть трактуватися як наклеп, що теж тягне за собою кримінальну відповідальність. Закарпатський футбольний клуб принципово дотримується правил чесної гри, цінує роботу кожного функціонера, гравця, арбітра (усіх дотичних до футбольної сфери країни) і категорично засуджує будь-які прояви дискримінації, спроби корупційних дій, приниження людської честі та гідності у будь-якій формі. Ми поважаємо арбітрів, суперників, вболівальників та усіх причетних до гри мільйонів. При цьому, при бажанні, можна знайти арбітерські помилки, які здійснювалися і не на користь "Минаю". Тож, відповідаючи пану Вовку щодо суддівства у поєдинку у Вінниці, можна згадати і два епізоди із офсайдами, коли гравець "Минаю" виходив віч-на-віч із голкіпером. Там було 2-3 метри до лінії і "поза грою" у таких випадках не свистять (скріни додаються).




Варто зазначити, що Василь Вовк уже видалив вищевказаний пост на своїй сторінці. Це, у свою чергу, ще раз доводить безпідставні апеляції до нашого клубу. Проте, вважаємо, неприпустимим подібне висловлювання від офіційної особи і просимо звернути на це увагу комітет етики та чесної гри ФФУ і вжити відповідні санкції. Нагадаємо також: президент вінницької Ниви через соцмережі уже публікував голослівні заяви і про звільнення головного тренера Дениса Колчіна опісля 3-го туру, потім знімав команду із чемпіонату Другої ліги, і у підсумку нічого з цього у життя не втілив. Сподіваємося, що у подальшому шановний Василь Вовк буде з більшою відповідальністю ставитися до своїх заяв.