9 вересня 2018 12:56
2

Евгений ИСАЕНКО: "Равняюсь на Беседина и Цыганкова"

Автор Денис Савченко


«Плач за форвардом» — так можна назвати епопею з пошуками нападника для Динамо. Безліч прізвищ ми вже почули, мабуть, ще більше почуємо в майбутньому. Та якщо незабаром вам трапиться прізвище Ісаєнко, то краще почитайте про цього хлопця зараз. Це нетиповий для України форвард.


До Динамо я потрапив років 5 тому, після фінальної частини чемпіонату України, грав тоді за Вінницю. У фіналі було Динамо, вони побачили мою гру, я ще 2 м’ячі забив. І після цього влітку зателефонували, сказали, що зацікавлені в мені. Одразу вирішив, що треба спробувати. Голи в ДЮФЛ — то інший рівень, ніж зараз. Ще є, до чого прагнути.


Вболіваю за киян ще з дитинства. Батько привчив вболівати за Динамо, йому дуже подобалася команда. Пам’ятаю, як грав Мілевський, Алієв. Дуже запам’ятався Мілевський — хороший був футболіст. Зараз рівняюся на Бєсєдіна. Він дуже добре чіпляється за м’ячі. Те, що мало забиває — часто не фартить. Також рівняюся на Циганкова — великий приклад для мене. Він теж з Вінниці, там з ним і познайомився.


Відмінності гри у Вінниці і Динамо? В Динамо все швидше. Якщо у Вінниці можна було десь трохи не туди побігти або щось не те зробити, то тут вже треба все правильно робити. Також, набагато цікавіші тренування: у Вінниці прийшли, пограли в квадраті, трохи роботи з м’ячем і погнали грати. А в Динамо багато нових вправ, тактичні перебудови, навіть у футбол не так часто граємо.

Плани на майбутнє? Спочатку хочеться потрапити в першу команду Динамо. Звичайно, хотілося б спробувати себе в Європі, наприклад, в Англії. Навіть в середньому клубі — відчути різницю рівнів.


Гол+пас у дебютному матчі за Динамо U-21 оцінюю на “добре”. З перших хвилин все вдавалося: забив, віддав – і команда перемогла. З одного боку, проти старших грати важче, але з іншого — хочеться не поступатися їм, ставати кращим.


Особливості гри у Динамо? Тренери вимагають одразу пресингувати, щоб суперник був без м’яча, а ми володіли ініціативою на полі. Нам пояснюють, що при втраті м’яча треба його якомога швидше відібрати, поки суперник не зайняв оптимальні позиції на полі. Філософія контролю м’яча і домінування на полі починається ще з юнацьких команд Динамо.


Серед партнерів по збірній U-19, звичайно ж, можу виділити Влада Супрягу.

Недаремно його порівнюють із Шевченком. Дуже перспективний, великий талант. Мабуть, така швидкість в Прем’єр-лізі не в кожного є. Якщо він буде правильно все робити, то на нього чекає велике майбутнє. Його найкращі якості: швидкість, техніка, завершення атак. Це інший тип нападника, ніж Бєсєдін.


В матчі з Аяксом здалося, що Динамо не встигло перелаштуватися на гру з Супрягою. Видно, що шукали передачами Бєсєдіна, аби він зачепився, десь заробив штрафний.


Кого ще з партнерів по збірній можу виділити, як найперспективніших?

Цитаїшвілі. В нього теж є талант — він дуже технічний, не боїться брати на себе відповідальність, йти вперед. Він був на перегляді в академії Барселони, але треба було, щоб його батьки туди переїхали, тому з Барселоною не склалося.


Також Олексій Кащук з Шахтаря дуже перспективний.


Ігор Костюк – старший тренер команди Динамо U-19:


Ісаєнко невисокого зросту і не має вражаючих антропометричних даних, тому він бере хитрістю, розумом. Євген своєчасно робить на полі ті речі, які дозволяють йому і пресингувати, і вигравати боротьбу в захисників. Він добре обирає позицію і володіє гольовим чуттям, але трішки страждає реалізація, над якою ми працюємо.


Женя належить до тієї категорії гравців, які максимально віддаються на полі у кожному моменті. Він себе не жаліє і викладається незалежно від того, де граємо і проти кого. Це – людина, яка своїм прикладом і лідерськими якостями на полі викладається максимально. Тому ми йому капітанську пов’язку і довіряємо.


Час покаже, чи будуть незабаром Євгена залучати до першої команди. Якщо тренер побачить в Жені основного гравця, то таке може бути. В принципі, тренери бачили, що Женя грав за дубль і був одним із лідерів команди.


Які перспективи у цього хлопця? Зараз він вже тренується з дублюючим складом. Все залежить від того, хто буде тренером. Кожен тренер обирає футболістів на конкретні позиції. Якщо потрібні будуть такі якості, якими володіє Ісаєнко, то його використовуватимуть. Якщо не будуть — тоді гратиме з іншим тренером у новій команді.


Сергій Попов – головний тренер юнацької збірної України U-19:

Євген Ісаєнко багато забиває. Талановитий хлопчик, забивний. Не вистачає йому фактури. Але є багато таких хлопців, у яких немає фактури, але їм це не заважає. Женя дуже корисний як для Динамо, так і для збірної.

да, судя по фото, действителльно фактуры не хватает, причем так нормально не хватает, но вопрос решаемый. так что работать и еще раз работать, а там время покажет кто он есть.
Ну и куда его в основу? Парень одна кожа да кости) Его же в первой игре поломают