20 серпня 2018 16:48
1

"Днепр-1" отказал журналистке в аккредитации за "открытую авторскую позицию"

Власному кореспондентові “Брутального Футболу” у Дніпрі Карині Шпорт було відмовлено прес-службою СК “Дніпро-1″ у видачі акредитації на домашні матчі команди першої ліги.


На запит нашого журналіста стосовно акредитування на домашню гру, інформаційна служба клубу дала таку відповідь (текст та пунктуація подаються без змін):

“На жаль, ми не можемо вас акредитувати. У ваших матеріалах є відкрита авторська позиція і іронія по відношенню до СК Дніпро-1, що демонструє зневагу з боку автора, відповідно, до нашого клубу. Наскільки правильно ми розуміємо роботу журналіста, матеріали мають буди об’єктивними і висвітлювати будь яку проблему з різних боків”.

Після цього у прес-службу СК “Дніпро-1″ був направлений лист від головного редактора, на який у клубі так і не відповіли.

Зазначимо, що раніше Карина Шпорт була автором двох матеріалів з матчів СК “Дніпро-1″ і двічі у минулому сезоні.

Жодного разу прес-служба клубу “Дніпро-1″ не висловлювала своїх зауважень стосовно тих чи інших матеріалів, тому ця відповідь викликали здивування у редакції.

Ще більш дивним видається формулювання причини, через яку було відмовлено журналістові в акредитування на гру. З’ясовується, для того, щоб мати змогу працювати на футбольних матчах в Україні, необхідна відсутність авторської позиції. Це все, що потрібно знати про свободу слова і становище спортивної журналістики в Україні.
Шпорт - производная от "шахтёровский спорт"?
Она часом не дочка губернатора Хабаровского края эрэфии?