17 серпня 2018 10:23

Роберто Моралес о дебюте Ярмоленко и Фреда в АПЛ

Ведучий програми "Європейський WEEKEND" на каналі "Футбол 1" поділився враженнями від старту АПЛ, а також поділився думками про можливий перехід Погба до "Барселони".


- Як оціните дебют Андрія Ярмоленко за "Вест Хем"?


Погано не було. А стосовно позитивної оцінки, то в такому матчі її отримати дуже важко. "Ліверпуль" - складний суперник для "Вест Гему". Плюс, "молотобійці" з новим наставником будуть закриватися. А що стосується Ярмоленка, він вийшов, відіграв, гру не зіпсував однозначно. У цьому матчі складно було щось змінити. Всі розуміють, якій рівень в "Ліверпуля".


- Також в англійській Прем'єр-лізі дебютував Фред за "Манчестер Юнайтед". Бразилець зміг розкритися на 100%?


Прекрасно. "Манчестер Юнайтед" залишив питання по грі, а от питань по Фреду немає. Його тонус, ігрові якості на високому рівні. Я думаю, Фред заграє в будь-якій команді. Він настільки універсальний, що вміє багато різного. Йому важко було провалитися. Він дуже добре зіграв. - Невдало стартував в чемпіонаті Англії Унаї Емері.


Як змінилася гра "Арсеналу" з приходом нового тренера?


Він намагається збудувати більш різку гру. "Арсеналу" поки що це не вдається. Будемо відверто казати, Емері стартував проти суперника, який просто сильніший. Не можна сказати, що поразка була неочікуваною. "Арсенал" повинен був програти "Манчестер Сіті" з Емері, чи без. "Арсенал" не готовий команді Гвардіоли нав’язувати гру. Але іспанець будує своє. Це вже "Арсенал" Унаї Емері. В наступному турі "Арсенал" зустрінеться з "Челсі", цей матч також не буде прогулянкою.


- Як себе проявив новачок "Челсі" Кепа?


Йому треба ще пограти в Англії, щоб він пристосувався до цього чемпіонату. "Челсі" стартував добре. Але що стосується Кепи, то я не впевнений, що у нього все одразу вийде ідеально. Він - футболіст, який тільки формується. У нього задатки прекрасні, а який буде підсумок, треба більше інформації, більше побачити. Його у будь-якому разі брали під стартовий склад. "Челсі" буде награвати його. У нього є молодість, реакція, фізичні дані. Питання тільки в тому, як він скористається своїм шансом.


- Перший тур Прем'єр-ліги позаду. Які ваші враження?


Не відбулось чогось дивовижного. Хоча, той же матч "Евертона" зацікавив. Марку Сілва будує команду. За проектом "Евертона" варто поспостерігати. Будемо дивитися і за новачками команди. Також не було ніяких провалів. Всі прогнози збулися.


- Які очікування від переходу Бернарда в "Евертон"?


У Бернарда в цьому цікавому проекті є свій шанс. Я дуже люблю і ціную цього футболіста. Але, на жаль, в "Шахтарі" він грав мало. На те є багато причин, зокрема, і його ставлення до роботи. Але коли він грав у Бразилії, він був великою зіркою. За потенціалом це неймовірний футболіст.


- Як бразилець зможе вписатися в стиль гри англійської команди?


Команда англійська, але скільки там англійців. Тренер-португалець будує комбінаційну гру. Якщо згадати, у що грав Бернард на своїй батьківщині, то там теж була хороша інтенсивність. Він маленький на зріст, але зовсім не маленький у боротьбі. Я не бачу проблем у даних Бернарда, щоб прижитися у новій команді. Інша справа - інтегрування в нову гру. За цими моментами будемо дивитися.


- "Барселона" відкрила полювання на Погбу і сподівається його дістати також, як і Коутіньо. Бачите Погбу в іспанському чемпіонаті?


Мене дивує, кого бере "Барселона". За манерою гри каталонці надто хочуть змінитися. Не факт, що це добре. Що стосується Погби, то він - величезний талант. Є кілька сумнівів стосовно того, чи проявить він себе в "Барселоні". Якщо він перейде до іспанської команди, то питання викликає манера гри та характер футболіста, він дуже специфічний. Його здібності не викликають сумнівів. Погба може себе проявити на коротких дистанціях, як Чемпіонат світу, де він був мегаважливим.


- Який чемпіонат йому підійшов би найбільш?


Важливо, щоб команда підлаштовувалася під нього. В "Ювентусі" йому було добре. Італійський та іспанський чемпіонати йому підійшли би. А в "Барселони" своя манера гри, яку Вальверде зараз змінює, що не досить, як на мене, добре. Тут дуже багато загадок.


- В англійську Прем'єр-лігу перебрався ще один екс-представник українського чемпіонату Лукас Перес. Які його перспективи в "Вест Гемі"?


Лукас вже був в "Арсеналі" свого часу. Він буде футболістом ротації, його не буде в основі. А як гравець ротації, він зможе допомогти команді. Він розумний футболіст. У нього не одна, а дві позиції в атаці. Він може знадобитися команді. Так його і брали. Ніхто не говорить, що він має бути основним та багато забивати.


- Що скажете з приводу рішення Модріча залишитися в "Реалі"?


- Він лишився тільки тому, що "Реал" і клуб, який хотів купити Модріча, не зійшлися в ціні. Пропозиція з "Інтернаціонале" була прекрасна. І сам Модріч хотів би мати новий виклик. І "Реал" не проти продати хорвата, адже йому вже 33 роки. І заміну шукати не треба, адже в "Реалі" такі гравці є. Це питання не того, захотіли, чи не захотіли. Клуби просто не домовились.


- "Мілан" продовжує посилюватись до старту Серії А. Італійці орендували Бакайоко у "Челсі". Що чекає француза в новому клубі?


- Тут головне розуміти, як ти будеш використовувати Бакайоко. Він може давати дуже багато руху та динаміки. В "Челсі" було два півзахисники суто руйнівники з високим темпом - це Бакайоко та Канте. Все залежить від того, наскільки правильно Бакайоко будуть використовувати. Це дуже сильний футболіст. Але зараз "Мілан" - велика загадка, немає чітко окресленої структури. Це ім’я, набір хороших футболістів, більше нічого не можу сказати. Гаттузо буде проводити свій повноцінний сезон. Коли він прийшов до команди, я дуже скептично ставився до його появи. Все вийшло не настільки погано, але й не на стільки добре. А у цьому сезоні всі будуть розуміти його рівень.