16 серпня 2018 13:00

"Динамо" U-14 заняло четвертое место на турнире Андрея Гаваши

На міжнародному футбольному турнірі на честь Андрія Гаваші час вирішальних матчів.


У поєдинку за третє місце динамівці зустрілися із одеським «Чорноморцем», який у півфінали поступився ужгородській СДЮСШОР 0:3. Знову наша команда змагалася із суерниками, яким поступалася у віці: проти 15-тирічних одеситів грали 14-річні кияни.


Поєдинок вийшов напруженим та динамічним. Вже на першій хвилині зустрічі кияни провели чудову атаку, яка ледь не завершилася голом, але воротар одеситів зумів витягти м’яч із кута, перевівши його на кутовий. А ось перша атака «Чорноморця» виявилася результативною – Трильник точним ударом повз голкіпера вивів свою команду вперед. Ця неприємність не знітила гостей, вони продовжували накочувати свої атаки на ворота суперника. Хорошого удару завдавав Тищенко, мав свою нагоду Педченко, але в обох випадках воротар не дрімав. У відповідь одесити ледь не збільшили свою перевагу після удару Мельниченка – Косач встиг зреагувати та кінчиками пальців змінити траекторію м’яча, який вилетів на кутовий. Ближче до середини тайму динамівці узали гру та м’яч під свій контроль. У наступній атаці партнери виводили до воріт Дзеня, але того на мить випередив воротар.


А ось Григорашу пощастило більше: із району центра штрафного майданчика він пробив у правий кут – воротар дотягнувся, але на підсумок епізоду вплинути не зміг. Одразу ж хорошого удару завдав Гусєв, ледь не дотягнувся до м’яча Педченко. Словом, загрози воротам «Чорноморця» виникали регулярно, як з гри, так і після стандартних положень. Не відсиджувалися в обороні і господарі, але кияни вчасно поверталися в оборону та нейтралізували загрози.


Незадовго до свистка на перерву одну з атак «Чорноморця» Жовтенко був вимушений зупиняти ціною фолу. Пенальті чітко реалізував Василенко. Хвилини, що залишилися до перерви, кияни провели в атаці, але Дзеня на мить випередив захисник, а навіс від кутової позначки перехопив воротар.


У перерві тренери поміняли майже усіх футболістів, за винятком воротаря та нападника. Початок другого тайму наша команда провела біля воріт суперника, але, нажаль, пропустила контратаку, яку точним ударом зліва завершив Колодежний. Чудову можливість скоротити відставання у рахунку мав Балаба, який виконував стандарт з району півкола перед штрафним майданчиком. Назар пробив здорово, але воротар кулаками вибив м’яч з лівого від себе нижнього кута, перевівши його на кутовий. Надалі атака змінювалася атакою, але удари Ванди, Микитюка, Сакача, Зоренка ніяк не влучали у ціль. В одній з атак наші гравці завдали три поспіль удари - Могилевець, Микитюк та Зоренко, але на заваді м’яча увесь час опинялися захисники та воротар. Облога володінь суперника тривала, але після подачі з кутового та навісів з флангів одесити відбилися. Ближче до кінця другої половини зустрічі кияни організували фінальний штурм, але простріл зліва Могилевця та удар Михаліва успіху не принесли.


У фінальному матчі між СДЮСШОР (Ужгород) та донецьким «Шахтарем» основний час завершився внічию 0:0, тож переможець визначався у серії пенальті. Влучнішими виявилися гравці «Шахтаря» та, у підсумку святкували перемогу на турнірі.


Турнір на честь А. Гаваші (U-15). Матч за 3-є місце

16.08.2018. Ужгород, стадіон «Автомобіліст». 50 глядачів.


«Чорноморець» - «Динамо» – 3:1 (2:1)


«Чорноморець» (стартовий склад): 1. Лунгул, 2. Марченко, 6. Трильник, 4. Мельничук, 9. Михненко, 5. Василенко, 8. Бешняга, 13. Добровін, 19. Мельниченко, 10. Колодежний, 15. Панов.


«Динамо» (1-й тайм): 12. Косач, 16. Краснов, 20. Гусєв, 6. Жовтенко, 22. Прокопенко, 18. Тищенко, 7. Бойченюк, 15. Григораш, 21. Педченко, 11. Грохольський, 2. Дзень.


«Динамо» (2-й тайм): 12. Косач, 17. Цілик, 3. Балаба, 4. Сакач (к), 14. Білоконь, 23. Михалів, 5. Кузнецов, 8. Микитюк, 19. Ванда, 9. Могилевець, 2. Дзень (10. Зоренко, 47).


Голи: Трильник (3), Василенко (30), Колодежний (40) – Григораш (17).