3 серпня 2018 09:55

Виталий МИКОЛЕНКО: "Сейчас все мысли о "Динамо"

Захисник юнацької збірної України U-19 Віталій Миколенко розповів про головні враження від виступу на Євро-2018 у Фінляндії, назвав трьох кращих гравців команди та пояснив, чому не буде відпочивати після турніру.


Віталію, які фактори допомогли збірній України успішно виступити на чемпіонаті Європи й дістатися півфіналу континентальної першості?

— Одним із головних факторів стало те, що нам вдавалося виконувати тренерську установку на матчі. Також була ігрова дисципліна в кожній зустрічі. Ці чинники й допомогли нам вдало виступити.


— Функціонально збірна витримала турнір?

— У цілому вважаю, що так.

— Який матч став ключовим для синьо-жовтих на Євро?

— Мабуть, гра проти збірної Туреччини. Потім стало зрозуміло, що ми би вийшли з групи навіть у разі поразки, але перед грою ми цього не знали, тому цей поєдинок був найвідповідальнішим і найголовнішим.


— Як вважаєш, у Фінляндії збірна показала свій максимум?

— Майже так, але ми могли витиснути із себе ще трохи. Вважаю, деякі кадрові проблеми, які в нас були, трохи завадили виступити краще.


— Особисто собі яку б оцінку поставив за цей турнір?

— Не більше «четвірки». У грі з Францією я грубо помилився, і гол ми пропустили після моєї помилки. В інших матчах, здається, виглядав більш пристойно.


— У півфіналі з Португалією що не вийшло?

— У португальців було на один день відпочинку більше, ніж у нас. Ми грали через два дні на третій, а вони — через три дні на четверий. Окрім того, гол, пропущений на 2-й хвилині, також дався взнаки. Ще важче стало після того, як травму отримав Супряга. Наша гра в атаці будується через нього, у розрахунку на його швидкість у контрнаступах. У кінцевому підсумку ми втратили свій план на гру.


— Кого зі своїх партнерів ти б назвав кращими гравцями збірної України на Євро?

— Супрягу, Попова й Булецу.


— До штучних полів у Фінляндїї довго пристосовувалися?

— Було дуже спекотно від них. У перші дні натирали ноги, а потім трохи звикли.


— Що запам’яталося у Фінляндії поза футбольним турніром?

— Коли було 20 градусів тепла, люди купалися, як ні в чому не бувало, і раділи такій погоді. Це було трохи дивно для нас. А взагалі ми жили в маленькому містечку, особливо нікуди не виїжджали й більшу частину часу присвячували відновленню.


На Євро збірна також здобула путівку на чемпіонат світу. Які завдання будете ставити перед собою на мундіалі?

— До цього турніру ще 10 місяців, тому зарано поки що щось говорити. Зараз ми маємо зосередитися на клубних справах.


— Відпустки після Євро у тебе не буде?

— Ні, ми пару днів відпочивали у Фінляндії після того, як закінчили виступи на турнірі. Тому зараз усі думки про «Динамо», тим більше, у команди попереду важлива гра в чемпіонаті проти «Шахтаря».