2 серпня 2018 20:36

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Динамовская молодежь выглядит очень достойно"

Напередодні центрального матчу 3-го туру чемпіонату України між «Динамо» та «Шахтарем» своїми очікуваннями від гри на «Олімпійському» поділився екс-гравець обох команд Володимир Єзерський:


- Найважливіше, щоби не було суперечок та зайвої неспортивної агресії. Ми всі знаємо рівень напруги у матчах між цими суперниками, тому хочеться, щоб усю свою пристрасть футболісти показали саме у грі, а не у сварках один із одним чи у скаргах на роботу арбітрів. Буде чудово, якщо ми станемо свідками змістовного та красивого футболу. Хочеться, щоб глядачі отримали задоволення від побаченого.


- Хто цього разу є фаворитом?

- Складно сказати. Гратимуть колективи, які сповідують два дуже різні стилі футболу, й не в останню чергу саме через це їхні зустрічі — окраса чемпіонату. Так було 10 років тому, так є й зараз. Ми всі знаємо, що у «Шахтаря» футбол більш комбінаційний, це постійний контроль м’яча, а «Динамо», навпаки, – добре організована оборона та швидкі переходи в атаку. У «Шахтаря» кілька ключових футболістів пішли, й зараз підтягуються молоді. У «Динамо» менше втрат, ядро гравців те саме, склад більш збалансований, і цей склад вдало стартував у новому сезоні.


- Нинішній «Шахтар» має проблеми в центрі захисту. Як скористається цим «Динамо»? Можливо, Олександр Хацкевич ризикне зіграти у два форварди?

- Я не можу передбачити дії Олександр Хацкевича, який визначатиме тактику гри. Добре, що у нього хороший вибір виконавців. Того ж Русина я добре знаю по роботі тренером збірної України U-19. Він дуже старанний гравець, і я радий за нього, що йому вдалося забити такий важливий м’яч у Львові. У такому віці важко сказати більше, але якщо він вийде на поле, то точно буде віддаватися грі на 100 відсотків.


- Кого б ви могли виокремити у команд після двох турів нового чемпіонату?

- У «Динамо» це Денис Бойко, передусім, з того, що я бачив. Він стабільно відіграв. Не хочу перехвалити молодих та виокремлювати їх персонально, адже хочеться щоб, вони прогресували й надалі. Тому скажу загалом, що динамівська молодь зараз виглядає дуже гідно. Думаю, вони продовжать зростати. Щодо «Шахтаря», то там, як і раніше, ключовим гравцем виглядає Марлос. Це футболіст, через якого справді будується гра. Тарас Степаненко залишається на високому рівні, Андрій Пятов теж, навіть попри ту свою помилку в матчі за Суперкубок. У обох тренерів багато кваліфікованих та технічних гравців, тож, повторюся, очікую на хороший та змістовний футбол.