30 липня 2018 18:22
5

"Добирался 40 километров на тренировку". Кто такой Назарий Русин?

Автор: Ірина Козюпа


Назарій Русин забив свій перший м’яч в УПЛ. 19-річний нападник вийшов на заміну в матчі з ФК Львів і приніс Динамо перемогу – 1:0.


Футболіст не святкував гол у ворота клубу, який його виховав. А після матчу заявив, що мріє стати найкращим бомбардиром в історії УПЛ і перейти в Реал.

Президент ФК Львів Роман Михайлів розповів FootballHub, що Русин нагадує йому молодого Андрія Шевченка.


З домашнього архіву Романа Михайліва

"Було дуже приємно, що Назарій не святкував гол у наші ворота. В такий радісний для нього момент він стримав свої емоції.


У Русина – велике майбутнє. Це було помітно ще в дитинстві. Він дуже скромний хлопець. Небагатослівний, але якщо говорив, то вся команда дуже сміялася. Він вміє влучно підбирати слова і говорить те, що думає. Футбольні вундеркінди всі такі.


Коли Русин виступав за нашу команду U-16, то він вже обігрував по 5-6 футболістів. Для нього це не було проблемою.


Андрій Шевченко – мій одноліток. Колись я побачив, як на стадіоні Україна у Львові наша збірна грала проти Нідерландів, за які виступали Клюйверт і Зеєдорф. Шевченко обіграв трьох футболістів суперника і забив м’яч. Україна тоді програла, але було видно, що Андрій стане великим футболістом. Русин теж такий вундеркінд, якого видно змалку. Дай Бог, щоб він досяг такого ж успіху, як Шевченко.


І дай Бог, щоб мрія Русина стала реальністю і він грав за Реал. Якщо тренери будуть йому більше довіряти, то він забиватиме багато прекрасних голів. Згадайте, який м’яч він забив Наполі за команду Динамо U-19. Він вийшов один на один і перекинув воротаря. Забив так, ніби він вже 20 років у футболі. Головне, щоб Назарію щастило і він був здоровий. А ми будемо йому допомагати. Бо футбольне життя не завжди безхмарне.


Говорив з ним перед матчем у Львові. Він грав за дубль. Я не говорив йому, щоб він нам забив (сміється), але сказав: «Давай, готуйся до матчу, вийдеш на поле і все буде добре».


Після матчу я поговорив з ним по телефону. Запитав, нащо він нам таке зробив? (сміється). Сказав, що він молодець.


Проблемних моментів з Назарієм у нас не виникало. Він не конфліктний хлопець".


Тренер Олег Колобич помітив маленького Назарія і запросив в ФК Львів. Також саме він перевів хлопця на позицію центрального нападника.


"Я працював з командою 98-го року народження. Ми організували товариський матч у залі з колективом з Новояворівська. Русин забив нам м’яч. Причому, проти моєї найсильнішої четвірки. Мені він сподобався і я запропонував тренеру, щоб Назарій приїхав до нас на тренування. Перша відповідь Русина: «Я залишаюся в Новояворівську».


Потім я поговорив з його татом. Через тиждень батько привіз Назарія на нашу наступну гру. Русин забив за нас кілька м’ячів. Хлопці побачили, що він щось вміє і йому самому сподобалося. У 2009 році він почав займатися в нас.


Я використовував його на позиції крайнього нападника. У 9 класі один з наших хлопців перейшов в іншу школу. Я вирішив спробувати Русина на позиції центрального нападника. Спочатку йому не пішло. Ми поїхали на турнір у Чехію. Там він забив багато м’ячів і адаптувався до нової позиції. Назарієм почали цікавитися Динамо і Шахтар. Карпати дуже хотіли взяти його до себе. Але вийшло так, що він перейшов до київського клубу і грав за команду U-19.

Русин має відчуття голу. Він не так багато часу провів за Динамо, а вже встиг забити в різних турнірах. Свій момент він знайде і реалізує.

Хочу побажати йому більше ігрової практики і більше впевненості у своїх силах. Молоді хочуть грати, а тренер може робити ставку на досвідчених гравців. Треба терпіти і використовувати свій шанс.


Читав, що його за стилем гри порівнюють з Агуеро. Він подібний на Назарія Русина (сміється). У нас в школі вже багато дітей рівняються на нього. Вони знають звідки він вийшов і чого вже досяг.


Русин має хорошу швидкість, а за характером він лідер. За межами поля він скромний, а на полі завжди хоче перемагати.


Назарій фанатично любить футбол з самого дитинства. Він добирався 40 кілометрів на тренування до Львова. Плюс ще по місту потрібно було їхати 30-40 хвилин. Він не пропустив жодного тренування без важливої причини. Дисципліни він не порушував. Хіба я не знав про це (сміється).


Грати в Реалі – це гарна мрія. Одні завершують, а на їх місце приходять нові гравці. Роналду вже пішов з Реала і звільнив місце.


В цій команді було багато хороших хлопців. Впевнений, що вони продовжать товаришувати і підтримувати один одного.


Роман Вантух теж грає за Динамо. Володимир Якимець зараз у дублі Шахтаря. Загалом 8-9 гравців з тої команди продовжують грати на хорошому рівні.

Привітав Назарія з голом. Написав, щоб він вірив у свої сили і продовжував працювати".

Якщо пацан ще майже не грав, а вже хоче в Реал, то навряд чи з нього буде толк. Через півроку у нього пропаде мотивація і т.д.
Забагато базікають. Реал... Треба спочатку заграти в Динамо і саме про це мріяти. Ці понти нікому не потрібні.
Сховати
Чапыч, понты - перед монитором чушь писать. А у парня есть мечта-мотивация к которой он стремится.
Чапыч, понты - это когда Миля говорил что через год в Милан перейдёт. А здесь просто мечта.
Боже, как хорошо, что кроты "провтыкали", а "Динамо" вовремя нашло эту звёздочку!
Желаю Назарию почаще выходить на поле, пусть сперва - "джокером", и незаметно стать - лучшим голеодором "Динамо" и всего чемпионата!