6 червня 2018 00:02
5

Официально. Разъяснение ФФУ относительно паспорта футболиста Андрея Ярмоленко и платежей солидарности за его трансфер

5 червня на сайті ФК «Динамо» (Київ) з’явилася «Офіційна позиція ФК «Динамо» щодо виплат компенсацій за механізмом солідарності ФІФА у зв’язку з трансфером А. Ярмоленка».


У цьому матеріалі представники київського клубу безпідставно звинувачують Федерацію футболу України в тому, що починаючи із серпня минулого року «ФФУ надіслала на адресу ФК «Динамо» три різні за своєю суттю паспорти футболіста А. Ярмоленка, в які вносилися постійні правки, змінювалися дати та додавалися нові клуби — претенденти на отримання платежів».


«За таких умов, як тільки ФФУ нарешті надасть ФК «Динамо» кінцевий примірник паспорта гравця із зазначенням повного переліку юридичних осіб, що здійснювали підготовку футболіста Андрія Ярмоленка та претендують на отримання виплат за механізмом солідарності, ФК «Динамо» (Київ) у повному обсязі виконає свої фінансові зобов’язання», — йдеться у заяві ФК «Динамо» (Київ).


У зв’язку з цим задля запобігання маніпуляції інформацією, до якої вдалися представники «Динамо», Федерація футболу України стосовно отримання клубами платежів за механізмом солідарності у зв’язку з міжнародним переходом футболіста-професіонала Андрія Ярмоленка з ФК «Динамо» (Київ) до ФК «Боруссія» (Дортмунд) повідомляє наступне.


У відповідності до п. 1.3 ст. 8 Додатка 3 Регламенту ФІФА зі статусу та трансферу гравців національна асоціація повинна під час видачі міжнародного трансферного сертифіката завантажити в систему відстеження трансферів футболістів (далі — система ТМС ФІФА) відповідний паспорт футболіста.


Відповідальна за систему ТМС ФІФА особа у ФФУ видала міжнародний трансферний сертифікат футболіста Андрія Ярмоленка 29 серпня 2017 року та у відповідності до регламентних норм ФІФА завантажила в систему ТМС ФІФА паспорт футболіста від 29.08.2017 зі своїм підписом. (Паспорт №1.)


У паспорті від 29.08.2017 була зазначена інформація, яка містилася на той час у базі даних ФФУ. А саме: першою датою реєстрації вважалася дата заявки Андрія Ярмоленка за команду «Юність» (Чернігів) для участі в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України (22.03.2002). На той час можливості та необхідності реєструвати дані футболістів із 10-річного віку не було.


У зв’язку зі зверненнями СДЮШОР з футболу «Юність» від 14 вересня 2017 року та 3 жовтня 2017 року інформаційний відділ Департаменту розвитку ФФУ, який відповідає за ведення бази даних ФФУ, на підставі документів, наданих організацією, вніс відповідні зміни до реєстраційних даних футболіста. Можливість внесення та процедура зміни реєстраційних даних футболіста передбачена рішенням Виконавчого комітету ФФУ від 21 грудня 2016 року. Зміни стосувалися перших років підготовки Андрія Ярмоленка, про які на той час не було відомостей у базі даних ФФУ.


У зв’язку з цим внесення змін до паспорта футболіста відбувалося в кілька етапів протягом трьох місяців — усі дані, які були передані СДЮШОР з футболу «Юність», потребували ретельної перевірки.


24 жовтня 2017 року відповідальна за систему ТМС ФІФА особа надіслала ТМС-менеджерам ТОВ «ФК «Динамо» Київ» технічний (попередній) паспорт футболіста Андрія Ярмоленка без підпису відповідальної за систему ТМС ФІФА особи, в якому не були відображені реєстраційні дані футболіста за СДЮШОР «Юність» із 1997 року, однак уже були внесені зміни до сезону-2002/2003, задля перевірки клубами своїх реєстраційних даних. При цьому працівниками інформаційного відділу Департаменту розвитку ФФУ було здійснено перевірку щодо коректності даних у сезоні-2002/2003, та виявилося, що «Юність» (Чернігів) та «Десна» (Чернігів) грали спільною командою у ДЮФЛ України під назвою «Десна-Юність» (Чернігів).


Після внесення всіх даних (на основі пакета документів, передбачених процедурою внесення змін до реєстраційних даних футболіста інформаційним відділом Департаменту з розвитку ФФУ, а саме — реєстрації Андрія Ярмоленка за СДЮШОР «Юність» (Чернігів) починаючи з 16.09.1997) відповідальна за систему ТМС ФІФА особа надіслала всім зацікавленим сторонам остаточний паспорт футболіста Андрія Ярмоленка від 21 листопада 2017 року. (Паспорт №2.)


Також Федерація футболу України у своєму листі № 984 від 10 травня 2018 року повідомила ТОВ «ФК «Динамо» Київ», що єдиною чинною редакцією паспорта футболіста Андрія Ярмоленка є паспорт від 21 листопада 2017 року, і тому всі підрахунки повинні здійснюватися на його основі.


Тому вважаємо обвинувачення з боку ФК «Динамо» (Київ) на адресу Федерації футболу України безпідставними. Відповідальні працівники ФФУ, які брали участь у внесенні реєстраційних змін до паспорта футболіста Андрія Ярмоленка, керувалися виключно затвердженою Виконкомом ФФУ процедурою внесення змін до реєстраційних даних у паспорт футболіста та своїми посадовими обов’язками.


Також хочемо звернути увагу, що до 2016 року клуби та ДЮСЗ не мали можливості вносити зміни до реєстраційних даних футболіста, у зв’язку з чим не мали можливості отримувати кошти за підготовку власних вихованців у перші роки. І саме рішення Виконавчого комітету ФФУ від 21 грудня 2016 року надало можливість клубам та ДЮСЗ отримувати кошти, які їм належать на підставі регламентних документів ФФУ та ФІФА за перші роки підготовки футболістів.

Також хочемо звернути увагу, що до 2016 року клуби та ДЮСЗ не мали можливості вносити зміни до реєстраційних даних футболіста...(с) -

А вот и очередная медаль для фуфы наметилась ! Работают, черти !)))
остаточний паспорт футболіста Андрія Ярмоленка від 21 листопада 2017 року. (Паспорт №2.)

Також Федерація футболу України у своєму листі № 984 від 10 травня 2018 року повідомила ТОВ «ФК «Динамо» Київ»,




21 листопада 2017 року. а лист у Динамо від 10 травня 2018 (когда уже весь сыр бор разгорелся давно) .... и сколько времени прошло... так кто виноват?
Получается, что обвинения, со стороны Динамо не обоснованны, но дальше идёт текст с оправданиями...
Шерифа, как говорится, не волнуют проблемы индейцев (ФФУ). Ярмоленко - это не условный "Панас Гівно, с Ингульца" (не в обиду этому клубу), который тынялся по аматорским клубам до 26 лет и там хрен пойми, где он играл.. чем занимаются дармоеды в кабинетах?? Так сложно узнать с первого раза где человек, который выходит с капитанской повязкой, за сборную, играл?!? Это некомпетентность, это очередной провал!
В чем виновато Динамо если вы изначально подали неправильный паспорт?
Самое важное из этого текста что пояснительное письмо они отправили в клуб Динамо только меньше месяца назад