28 травня 2018 12:06

Как проходят матчи на контору

Минулого тижня хвиля обшуків потенційних організаторів та учасників договірних матчів сколихнула футбольну Україну. Правоохоронні органи назвали клуби, які в тій чи іншій мірі були причетні до матчів із фіксованими результатами. Але як саме працює цей чорний для українського футболу механізм? Яким чином футболісти потрапляють на гачок темних сил, та що вілбувається далі? Ексклюзивно для Профутболу екс-гравець Інгульця Ігор Пащенко розповів як працює система на власному прикладі.



"Перед матчем Кубка України надійшов мені дзвінок і пропонували за два забиті, або пропущені голи в першому таймі 5 тисяч доларів. Я сказав, що запитаю в декількох хлопців погодяться вони, чи ні. Підійшов до Боброва Дениса, запропонував йому, сказав, що так і так пропонують – він відмовився. Далі пішов запропонував Брилю і Хорольському вони сказали, що подумають. Вони думали і потім мені повідомили, що згодні.


Але там такі умови, що якщо результат відбувається, то вони нам дають 5 тисяч доларів, якщо не відбувається, то ми винні 5 тисяч. Вони погодились. Не зіграв результат. Потрібно було віддавати гроші цим людям. Подзвонив мені Сергій Патула, разом грали раніше. Я зайняв грошей, щоб віддати йому борг. Потім хотів ці ж гроші повернути і з Кристалом ми грали. Там можна було повернути ці гроші.

Ми мали пропустити, або забити гол з 30 по 45 хвилину. Але там не вийшло, чи коефіцієнти впали, він нічого не поставив, тому грали чесно. Але я збирав всю команду, пояснював, що з Волинню отак поступив. В тому договірняку брали участь 3 людини: я, Бриль і Хорольський."