14 травня 2018 14:51

Сергей ПОПОВ: "Выделю Исаенко. Он был лидером сборной Украины U-18"

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Сергій Попов підбив підсумки роботи команди на зборі в Словаччині.


Наприкінці минулого тижня юнацька збірна України (футболісти не старші 2000 року народження) завершила закордонний збір, під час якого взяла участь у турнірі «Кубок Словаччини». Після повернення в Україну на питання офіційного сайту ФФУ відповів головний тренер синьо-жовтих Сергій Попов.


Сергію Олександровичу, чи залишилися ви задоволеним минулим збором вашої команди?

— Задоволення від роботи є, а от результат на турнірі залишає бажати кращого. Ми програли два стартові поєдинки, особливо грубих помилок припустившись у матчі із чехами. Але збір з усіх точок зору виявився корисним.


Чим ви поясните поразку (0:3) від Чехії?

— На цьому зборі працювали 13 футболістів. Дехто взагалі вперше був викликаний до нашої команди, були й ті, хто давно не залучався до лав збірної. Для того, щоб хлопці встигли засвоїти всі вимоги наставників, одного тренувального дня недостатньо. Аби грати на рівних із чехами, потрібно хоча б бути в оптимальному складі. Два м'ячі з трьох ми пропустили після стандартних положень. Причина? Слабка концентрація. До того ж деякі футболісти виявилися не готовими до суперника такого рівня.


Але по ходу турніру синьо-жовті додали…

— Згоден. Незважаючи на поразку від США, у нас стало виходити набагато більше. Але знову ж таки, футболістам не вистачило психологічної стійкості. А от уже в матчах проти Казахстану та Уельсу гра підопічних мене задовольнила.


Кого зі своїх гравців ви могли б виділити?

— Євгена Ісаєнка. Він увесь турнір провів на хорошому рівні, був лідером колективу. Без нього команді було б ще важче.


Наступний збір вашої команди відбудеться у вересні?

— Так. Він буде останнім перед кваліфікаційними матчами Євро-2019. На цьому етапі підготовки збірна України візьме участь у турнірі «Кубок федерації» в Латвії. Там нам належить зіграти три поєдинки. Спробуємо змоделювати гру збірної для офіційних матчів.


Нагадаємо, що в жовтні поточного року (10—16-го числа) юнацька збірна України U-18 гратиме у кваліфікаційному раунді Євро-2019. Команда Сергія Попова потрапила до групи 8, де компанію їй склали Албанія (господар турніру), Словаччина та Норвегія. До еліт-раунду вийдуть дві кращі збірні групи. Матчі другої стадії змагань проходитимуть навесні наступного року, а фінальна частина Євро відбудеться в липні 2019-го у Вірменії.