8 травня 2018 22:30

"Скала" может последовать примеру "Нивы" и также приостановить членство в ПФЛ из-за коррупции

Футбольний клуб «Скала» розуміє та поділяє причини, які призвели до того, що ФК «Нива» (Тернопіль), припиняє участь у чемпіонаті України з футболу серед команд Другої ліги. Корупція, упереджене суддівство роз`їдають український футбол і ці негативні явища слід негайно зупинити.


Наш клуб також неодноразово був жертвою суддівського свавілля та відсутності розуміння у чиновницьких кабінетах ФФУ та Комітету арбітрів протягом останніх років. Достатньо згадати випадок річної давнини з матчу 25-го туру, який відбувався 14 квітня в в Тернополі, де результативну помилку, на нашу думку, допустив лайсмен з Кривого Рогу Максим Левченко, який на 49-й хвилині поєдинку між місцевим муніципальним клубом та ФК «Скала», підказав арбітру Денису Шурману з Вишневого, що м’яч після удару головою тернополянина Юрія Захарківа перетнув лінію воріт, хоча спочатку ні арбітр, ні гравці ФК «Тернопіль» не реагували на взяття воріт. І справді, як міг побачити лайсмен перетнув чи не перетнув м’яч лінію воріт, коли йому візуально заважав воротар «Скали» вибиваючи м’яч з ближнього кута? Олег Білик своїм тілом перекривав видимість епізоду, тому лайсмен просто фізично не міг бачити чи перетнув м’яч лінію воріт. Очевидно, на його рішення та прийняття цього арбітром матчу вплинула висока ставка на ту гру.


Адже в букмекерських конторах на поєдинок в Тернополі поставили приблизно 60 тисяч в американській валюті. Ми з цього приводу зверталися до трьох інстанцій: Голови Комітету з етики та чесної гри пана Баранки, Куратора системи арбітражу в професійному футболі України пана Колліни та Президента ПФЛ України пана Макарова, де давали навіть контактні дані одного з керівників ФК «Тернопіль», який готовий був свідчити про цей поєдинок, однак відповіді не отримали й досі. Схожих випадків упередженого ставлення до нас є чимало.


Останній: з домашнього матчу «Скали» проти вінницької «Ниви-В» 28 квітня цього року, де арбітр із Закарпатської області Михайло Райда призначив неіснуючий пенальті, який також вирішив долю матчу (відео цього епізоду ми виклали на офіційному сайті ФК «Скала). І знову жодної реакції від футбольних можновладців…Тому заявляємо категорично, у разі, якщо асистент арбітра Максим Левченко з Кривого Рогу та арбітр Денис Шурман з Вишневого не будуть покарані та дискваліфіковані, по закінченні нинішнього сезону стрийська «Скала» також розгляне питання призупинення членства в ПФЛ України, аже ми не будемо своїми внесками утримувати корумповані структури вітчизняного футболу. ФК «Скала» хоче, щоб Україна стала країною, де забудуть про корупцію та договірні матчі і де пануватиме чесний прозорий футбол.