8 травня 2018 17:24

Марьян ШВЕД: "Слова Вернидуба обо мне? Он имеет право выражать свое мнение"

В одеському матчі одним з найпомітніших гравців на полі «Чорноморця» був гравець «Карпат» Мар’ян Швед. 20-річний футболіст відкрив рахунок у матчі, забивши вчетверте у семи останніх поєдинках. Більше того, Мар’ян міг збільшувати свій бомбардирський доробок і виходити на одноосібне перше місце у списку карпатівських голеадорів. Однак «леви» більше не забивали, а «Чорноморець» таки зрівняв рахунок наприкінці зустрічі.


– Чи згідний з тим, що саме в Одесі у тебе було чи не найбільше моментів за останній період часу?
– Так, дійсно в мене було багато моментів. Однак їх було чимало і в матчі з «Олімпіком». Інша справа з «Олександрією» – там практично не було шансів. А загалом ми створюємо хороші нагоди майже у кожній грі.


– Вчора після взяття воріт ти не зрадив традиції і символічно зобразив серце. Гол у ворота «Чорноморця» присвячуєш коханій?
– Так, Олі. Всі голи їй присвячую. Поруч камери не було, тому показував на трибуни. Кохана в Одесу не їздила, але вона дивилася матч вдома.


– Твій батько – відомий у минулому футболіст «Карпат». Мабуть, його поради є дуже цінними для тебе. У вас існує традиція розбирати твої матчі?
– Він телефонує мені після кожної гри і ми говоримо про все, що відбулося на полі. Ще більш детально розбираємо епізоди, коли приїжджаю додому.


– Василь Васильович хвалив чи критикував тебе за одеську гру?
– Сказав, що я провів хороший матч. Однак детальний розбір суботнього протистояння ми ще не проводили, спілкувалися лише по телефону.


– Відгуки бувають різними. Взяти до прикладу, останні висловлювання Юрія Вернидуба після гри «Динамо» – «Зоря».
– Він має право висловлювати свою думку. Я намагаюся не реагувати на це.


– Свого часу ти з Карраскалем виступав у «Севільї» і ви разом проходили тривалий процес відновлення від травми в Іспанії, де встигли потоваришувати. У Львові спілкуєтеся іспанською?
– Так, наша комунікація відбувається саме так. Я його чудово розумію, у нас немає мовного бар’єру. Ми знайомі вже два роки. Хорхе хороший футболіст, мені комфортно грати з ним.


– Важливість зустрічі в наступному турі в Кропивницькому важко переоцінити.
– Це буде ключова гра. Не дай Боже, негативний результат у двобої із «Зіркою»– і ми самі створюємо собі передумови для гри у перехідних матчах.


– Наприкінці минулого року Сергій Мякушко провів дуже якісний відрізок і потрапив у національну збірну України. Ти мрієш про виклик Андрія Шевченка?
– Намагаюся про це не думати, але це, мабуть, мрія кожного – потрапити в збірну. Звичайно, хотілося б зіграти у синьо-жовтій футболці, але не варто загадувати, Побачимо, як воно буде.