5 травня 2018 14:23

ДЮФЛУ U-17. "Днепр" - "Динамо" 2:0

У рамках 15-го туру чемпіонату ДЮФЛУ серед команд U-17 (футболісти 2001 року народження) київське «Динамо» завітало в гості до «Дніпра».


Зважаючи на спекотну погоду (температура повітря надворі складала 30 градусів у тіні), господарі прийняли рішення проводити свої матчі у критому манежі.

Матчі «біло-синіх» із дніпрянами завжди складаються непросто. Не став виключенням і звітний поєдинок. Зі стартових хвилин господарі показали, що не збираються відсиджуватися в обороні, й активно йшли вперед. Особливо активним у них був фланговий півзахисник Ховайко, який і забезпечував партнерів передачами, і сам завершував атаки ударами по воротах. В одному з епізодів лише надійність Самойленка врятувала «Динамо» від пропущеного м’яча, який нейтралізував вихід на ворота Тяпкіна, а на 24-й хвилині нашому голкіперу вдався суперсейв, коли він зреагував на удар Ховайка з близької відстані, а потім завадив опоненту добити м’яча у ворота.

А от динамівцям тривалий час нічого не вдавалося створити біля володінь суперника. Фактично півгодини вони тривожили голкіпера «Дніпра», а всі намагання просунутися до штрафного майданчика через центр чи фланги завершувалися нічим. Лише під кінець тайму кияни організували атаку, яка, нарешті, призвела до удару по воротах, але голкіпер у стрибку витягнув м’яча з кута воріт після удару Завгороднього з лінії штрафного майданчика.


Продовжив Самойленко рятувати свою команду й після перерви – вкотре Ховайко на лівому фланзі обіграв кількох захисників «Динамо», вийшов до воріт, але пробив у голкіпера, який грамотно закрив кут ближній кут воріт. Біля протилежних володінь свій момент був у Дерогана, коли Іван, обігравшись із партнером у стінку, вискочив до воріт, але з гострого кута не поцілив у ворота.

Тиск господарів матеріалізувався в забитий м’яч на 53-й хвилині – захисники «біло-синіх» залишили без нагляду Сидоренка на лінії штрафного майданчика, й той несильним, але точним ударом спрямував м’яча в кут воріт. А вже за дві хвилини рахунок було подвоєно – чергова атака дніпрян, із переведенням м’яча з правого флангу на лівий, і забутий динамівцями Трофемюк, який із лінії воротарського майданчика головою спрямував сферу у ворота.

Після двох пропущених голів «Динамо» вже немає чого було втрачати, утім грамотні дії суперника на підступах до свого штрафного майданчика не дозволяли киянам розраховувати на велику кількість моментів. В одному з епізодів Шулянський заробив штрафний у 20-ти метрах від воріт, сам узявся його виконувати, але господарів урятувала поперечина, а трохи згодом Ауссі прокидав собі м’яча головою у штрафному майданчику господарів, але захисник «Дніпра» ногою вибив і м’яча, при цьому влучивши в голову Алану – арбітр порушення правил не зафіксував. А вже перед фінальним свистком Біловар на дальній стійці замикав навіс із правого флангу, але влучив у воротаря.

У підсумку, «Динамо» зазнає виїзної поразки, але за втраченими очками продовжує очолювати турнірну таблицю.

Чемпіонат ДЮФЛ U-17. 15-й тур


«Дніпро» – «Динамо» – 2:0 (0:0)

«Динамо»: 1.Самойленко, 5.Шелест, 20.Завгородній, 9.Волошин, 3.Буценко (15.Дмитров, 41), 4.Біловар, 44.Ауссі, 16.Білик (17.Дем’яненко, 77), 19.Хондак, 22.Дероган (27.Скидан, 77), 11.Шулянський (8.Єфименко, 63).

Запасний: 12.Моргун.

Голи: Сидоренко (53), Трофемюк (55).