25 квітня 2018 15:48

Алексей ДРОЦЕНКО: "Ребята разозлились сами на себя и показали, что умеют играть в скоростной футбол"

Старший тренер «Динамо» (U-15) Олексій Дроценко поділився враженнями від переможного матчу зі збірною Грузії (U-15) у рамках турніру «Кубок Віталія Дараселія».


- Перемог легких не буває. Думаю, щоб мати якийсь результат, потрібно докласти максимум зусиль, умінь та бажання. Сьогодні хлопці, навіть програючи, пропустивши необов’язковий м’яч, не зупинилися, додали, десь розізлилися на себе й показали, що ми вміємо грати у хороший швидкісний футбол. Окрім забитих м’ячів, створили низку хороших моментів, які мали реалізовувати. Вдячний хлопцям за гру, за ставлення, й сказав їм, щоб цю гру вже залишали в історії й думали про наступну з «Еспаньйолом».


- Гра в першому таймі не додавала оптимізму?

- Початок гри був непоганим, ми намагалися контролювати м’яч, але з середини тайму незначна перевага вже перейшла на бік суперника. Пропустили м’яч, після чого вже була рвана гра, із моментами біля обох воріт. У перерві зробили корективи, вказали хлопцям на помилки, що ми хочемо бачити від них і що потрібно перебудувати на другий тайм.


- Два з трьох забитих м’ячів вийшли доволі курйозними, один із них суперник забив у свої ворота. Щастить сильнішому?

- Ми заробили на ці м’ячі. У випадку з автоголом була наша швидка контратака, й якби суперник не забив у свої ворота, Волошин готовий був замикати передачу Попова в порожні ворота. Тому я не вважаю, що це курйозний гол. Є взяття воріт, а як м’яч перетнув лінію, вже нікого не цікавить.


- Чи були готові до так званого «домашнього» суддівства?

- Була невелика симпатія збоку арбітра до команди суперника. Але якщо команда грає, на ходу, то вона не звертає уваги на рішення арбітра. Це вже мої проблеми розмовляти з арбітром, а хлопці мають грати. Я вдячний, що навіть у якихось суперечливих моментах вони витримали й продовжували грати у футбол.