22 квітня 2018 15:28
4

Андрей ШЕВЧЕНКО: "Обязательно буду на финале Лиги чемпионов, игроки сборной посмотрят матч по телевизору"

Головний тренер національної збірної України розповів, що для нього значать фінал та Кубок Ліги чемпіонів.


У Києві відбулися святкові заходи з нагоди передачі кубків Ліги чемпіонів УЄФА. Сама церемонія пройшла на Хрещатику, а одним із її учасників був амбасадор київського фіналу Андрій Шевченко.


Фінали Ліги чемпіонів наближаються, відбулася урочиста подія. Які емоції ви відчуваєте?

— Емоції просто чудові. Коли проходиш повз цей кубок, завжди виникають теплі, добрі і приємні спогади про нього. Я радий, що сьогодні ми офіційно передаємо трофей у мерію. Дуже приємно, що цей кубок проїде практично всіма містами України, а наші футбольні вболівальники зможуть подивитися на нього і сфотографуватися з ним.


— Шлях трофея Україною лише розпочинається. Чи можете ви запросити людей в інших містах країни прийти й подивитися на нього?

— Я не просто запрошую — я вважаю, що в Україні дуже багато фанатів футболу, а фінал Ліги чемпіонів — відповідальний і важливий момент, тому вболівальники прийдуть подивитися на кубок, обов’язково сфотографуються. Це приємний та незабутній епізод для української футбольної спільноти.


Пам’ятаєте, коли вперше побачили Кубок чемпіонів?

— Звичайно. Незабутній момент стався, коли ми виходили на «Олд Траффорд» на церемонію перед початком гри. Проминувши коридор, ми повертали праворуч, і буквально одразу я побачив перед собою цей приз. Практично в кожного футболіста виникла цікава реакція, бо всі відчували певні емоції безпосередньо перед початком матчу, а тут ще й кубок побачили. Таке не забувається.


Підтримуєте традицію, згідно з якою не можна торкатися кубка в такій ситуації?

— Я доторкнувся. Не сказав би, що існує якась традиція. Я сам торкався, знаю інших гравців, які це робили. Можливо, негласні правила змінилися протягом часу.


— Хто фаворит півфіналів Ліги чемпіонів? Яку пару ви хотіли б побачити в Києві?

— Після тих ігор, які вже відбулися, важко сказати. «Барселона» вилетіла, а «Рома» провела неймовірний матч. Важко було уявити собі такий камбек. Також незабутніми є поєдинки «Ювентуса» та «Реала», шанс у італійців залишався… Щось спрогнозувати зараз неможливо. Усі команди, які потрапили до четвірки, мають сильні склади, класних футболістів. Будь-хто з учасників півфіналів може піднести сюрприз. Сподіваюся побачити гарний футбол, гідний цієї стадії Ліги чемпіонів.


— Що для вас було найкращою мотивацією перед матчами Ліги чемпіонів?

— Особисто для мене це була дитяча мрія — стати професіональним футболістом і виграти цей турнір.


— Можете порівняти емоції під час гімну Ліги чемпіонів, коли він звучить у фіналі і в інших матчах турніру?

— У такий момент розумієш, що ця гра — остання сходинка до трофею. Емоції переповнюють, це особливе почуття.


— Ви будете на фіналі, адже у травні проходитиме збір головної команди країни?

— Я обов'язково буду на грі, оскільки я є амбасадором фіналу. Мабуть, проведу тренування зі збірною та приїду. А от гравці, яких я викличу до розташування команди, не зможуть відвідати поєдинок, оскільки попереду в нас дві важливі зустрічі, до яких треба як слід підготуватися. Вони залишаться у Харкові, де проходитиме наш тренувальний збір, і подивляться гру по телевізору.


— У фіналі Кубку України на нас очікує шосте «класичне». Чи не приїлися ці матчі вболівальникам, чи це, навпаки, є плюсом?

— Це класичний поєдинок, учасники якого гідні фіналу. А якої ще розв’язки чекати, як не «Шахтар» — «Динамо»? Таке протистояння — дуже добра подія і для вболівальників, і для збірної. Також можна сказати, що інтрига зберігається в чемпіонаті. В останніх турах все може трапитися. Футболісти мають перебувати в непоганій формі, тому напруга буде триматися до останнього туру.

Шевченко будет свадебным генералом в Киеве на ЛЧ, а игроки сборной на 90% живущие в Киеве, будут в это же время балду валять в Харькове, без ГТ. Наверное будут расслабляться после окончания сезона.
Це маячня! Звичайний вболівальник , нехай і за дорогу ціну, зможе бути присутнім на фіналі ЛЧ, а футболісти, для яких ціна квитка-не питання, ні. Де логіка? Ми що, вийшли на Мундіаль, що ігри Збірної так важливі? Та така можливість трапляється умовно раз в 100 років. Не розумію Шевченка зовсім.
А на хрена было планировать в Харькове сборы, если даже играть там не будем? И что там за игры такие прям важные у нас? Таке...
Ну і правильно, навіщо гравцям збірної на власні очі і вживу фінал ЛЧ. Це ж практично те саме що Темп Шепітівка- Нива Тернопіль)))