19 квітня 2018 21:25

Василий КРАВЕЦ: "Чувствую себя в "Луго" уже как дома, все нормально"

Захисник молодіжної збірної України U-21 та іспанського клубу «Луго» Василь Кравець в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ розповів про своє перше вилучення в чемпіонаті Іспанії та перспективи синьо-жовтих у боротьбі за путівку на молодіжний чемпіонат Європи.

— Василю, через дискваліфікацію ви пропускали матч свого «Луго» в чемпіонаті Іспанії. За що вас вилучили у грі проти «Ов'єдо»?

— За дві жовті картки. І якщо перше попередження ще можна пояснити, то у другому випадку суддя явно помилився. Ми із суперником обидва пішли в стик, але рефері вирішив пред'явити другу жовту картку мені.

— Клуб не оштрафував вас за вилучення?

— Ні, керівництво й команда підтримали. Не знаю, може, ще доведеться пригостити партнерів обідом (сміється). Узагалі ж у грі з «Ов'єдо» ми зіткнулися з необ'єктивним суддівством. За пару хвилин після того, як вилучили мене, рефері відправив на трибуну ще й нашого головного тренера. У нас у чотирьох останніх матчах — три вилучення, тому ми вже не дивуємося такому арбітражу. У зустрічі з «Кордобою», коли ми програли з рахунком 0:1, було таке суддівство, якого я навіть в Україні не бачив.

— Як проходить ваша адаптація в Іспанії, вже почуваєтеся своїм у «Луго»?

— Звичайно, ніяких труднощів із цим немає. Відчуваю себе тут уже як удома, все нормально. Вимоги команди, тренера розумію. Із мовою теж особливих проблем не маю, тільки поки що важкувато зі спілкуванням поза полем.

— Іспанською займаєтеся з викладачем?

— Спочатку займався, але зараз уже ні, далі сподіваюся впоратися самостійно. Удома у мене постійно ввімкнений телевізор з іспанськими телеканалами, так і вивчаю мову.

— Молодіжна збірна програла свій останній матч Англії. Шанси поборотися за вихід на Євро ще залишаються?

— Звичайно, ми самі добре розуміли, що гра з британцями буде ключовою, хотіли хоча б не програти. Думаю, головна наша помилка була в тому, що після того, як рахунок став 1:1, ми пішли вперед. Прагнули виграти — і в підсумку пропустили фатальну атаку суперника. Можливо, якби зіграли від оборони, змогли б утримати хоча б одне очко. Хотіли зіграти першим номером і в результаті поплатилися за це.

Що стосується наших шансів, то вони, звісно, залишаються. Але треба обов'язково не тільки виграти всі свої матчі, але також розраховувати, що десь втратять очки конкуренти.

— З якими словами від головного тренера ви роз'їхалися по своїх клубах?

— Олександр Головко подякував усім за самовіддачу. Сказав, що ми провели кращий матч у цьому відборі, все робили правильно, тільки не зуміли набрати очки. Але доки шанси залишаються, треба не опускати руки і в наступних поєдинках намагатися виграти.