14 квітня 2018 13:49
2

6 неожиданностей, которые сделают украинское класико невероятным

Так мало у нашому футболі нетривіальних історій, несподіванок, які зривають дах і не дають заснути після матчів. Сергій Пейчев пофантазував і знайшов кілька неймовірних поворотів, які шокували б українського уболівальника.


1. Ракицький співає гімн а капела

Ми починаємо забувати, що футбол – не закритий клуб для президентів, а шоу для глядачів. Нашому уболівальнику елементів видовища відверто бракує, інколи доводиться самотужки домішувати яскравих барв. З барвами часто перегинають, як цей фан Карпат. Після такого шоу хлопців можна спокійно запрошувати в реслінг.


Звісно, на класичному такі виступи табу. Шахтар у плані видовищ новатор. Як приклад – гімн сьогодні наживо виконуватиме оперна співачка Юлія Антонова. Але уявіть, як би розширилися ваші зіниці, якби це робив Ракицький! Які світові чи українські ЗМІ не розповіли би про цю подію? Це було б епічніше за Фонсеку-Зорро, допінг Срни чи скандал Хачеріді. Це було б крутіше за сам матч, але такого не чекайте… Ракицький співає гімн лише у відеоіграх.


2. Жуніор Макгрегор

Мораєсу не треба трощити автобуси і здаватися поліції, але всі пам’ятають його клінч з Ракицьким та контрудари Степаненку та Срні.


Така поведінка не піде на користь бразильцю, якщо він і справді бачить себе у Шахтарі. На цю тему активно спекулюють перед матчем. Уявіть, якщо Хацкевич ризикне кинути Мораєса в бій проти його потенційно нової команди, і бразилець буде таким же агресивним, як і раніше. Подейкують, Мораєса хотів бачити у своїй команді ще Мірча Луческу, не дивуйтеся, якщо так і буде за кілька місяців.


6 квітня на виборах президента УПЛ Сергій Анатолійович підтвердив, що Мірча Луческу приїздив до Києва.


3
. Коваленко – герой матчу

41 зіграна хвилина у цьогорічній ЛЧ показує довіру Фонсеки до українського суперталанта. І не треба зараз звинувачувати португальця, він абсолютно раціонально обирає склад. Коваленко програвав конкуренцію Тайсону, а після травми Бернарда програє конкуренцію Алану Патріку. Останній не так давно і в дублі не виблискував, однак поступово набирає обороти і для ЧУ цілком бойова одиниця. Коваленко сезон провалив, але для нього це чудовий, хоч і болючий урок. На одному таланті виїхати складно, Коваленку потрібно ставати злішим, ставати справжнім чоловіком. Навіть зараз у спілкуванні із журналістами, якого Віктор часто уникає, відчувається невпевненість і відсутність голоду до футболу. Якщо Коваленку комфортно бути резервістом у Шахтарі, прогресувати важко. Якщо цілі вищі – матч з Динамо чудова нагода про себе нагадати. Навіть, якщо тренер дозволить зіграти 5 хвилин, їх треба використовувати максимально. Як казав класик Віталій Кварцяний: «Отработай 5 минут, рыгни, покажи, что ты хочешь…»


4. Повернення Хачеріді

У Ракицького раптово зривається голос на високій ноті, краєм ока він помічає у старті Хачеріді. Фантастика і те, і інше. Євген – найсильніший за класом із наявних оборонців Динамо, але його бунтівний характер відкриває дорогу для найбільш неочікуваної пари Бурда-Шабанов. У кращих кондиціях Хачеріді був би одним з лідерів команди, натомість воює не проти гірників, а проти свого наставника. Мир між Хачеріді і Хацкевичем? Швидше Ракицький співатиме гімн…


5. Циганков – рекордсмен

Екс-гравець Шахтаря, а нині експерт Віктор Грачов обурювався, мовляв, із Циганкова вже ліплять Пеле. Він не Пеле, він не Ярмоленко, але на комплімент заслуговує. Йому 20 років, він -наймолодший в історії Динамо капітан. Циганков забиває у 6 матчах чемпіонату поспіль, якщо відзначиться у ворота гірників, оновить рекорд Шацьких та Рінкона. Дуже символічно, тоді навряд чи хтось буде економити компліменти. Матч із Шахтарем покаже нинішній максимум його можливостей.


6. Хацкевич знову не програє

Білорусові пророкують відставку ледь не щотижня, але він зліпив непогану команду з того, що мав. У чемпіонаті він ще не програвав Шахтарю, і багато хто здивується, якщо це трапиться знову. Гірники майстерніші, основа – досвідчені бійці, але хочеться вірити в диво. Річ не в симпатіях, а в холодному розрахунку. Якщо Шахтар переможе, чемпіонат можна закінчувати. Жити без інтриги найгірше – минулий сезон тому доказ. Якщо Динамо не програє, уявіть собі битву за золото на переповненому стадіоні імені Лобановського! Це найкраще, що може статися цьогоріч. І байдуже, хто виграє, це буде незабутньо. Інтрига до останнього, як у старі добрі часи.


Сергій Пейчев

Ракицький скорее співає Спят курганы тёмные,
Солнцем опалённые,
И туманы белые
Ходят чередой.
Через рощи шумные
И поля зелёные
Вышел в степь донецкую
Парень молодой.
Через рощи шумные
И поля зелёные
Вышел в степь донецкую
Парень молодой.

Там на шахте угольной
Паренька приветили,
Руку дружбы подали,
Повели с собой.
Девушки пригожие
Тихой песней встретили.
И в забой отправился
Парень молодой.
Девушки пригожие
Тихой песней встретили.
И в забой отправился
Парень молодой.

Дни работы жаркие,
На бои похожие,
В жизни парня сделали
Поворот крутой.
На работу жаркую,
На дела хорошие
Вышел в степь донецкую
Парень молодой.
На работу жаркую,
На дела хорошие
Вышел в степь донецкую
Парень молодой.

Через рощи шумные
И поля зелёные
Вышел в степь донецкую
Парень молодой.
Через рощи шумные
И поля зелёные
Вышел в степь донецкую
Парень молодой.
→ http://pesenok.ru/9/Iosif-Kobzon/tekst-pesni-Vyshel-v-step-donetskuyu-paren-molodoy
Сховати
Гимна Украинского не дождемся от него,скорее Марлос запоет.