13 квітня 2018 11:23

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "Будем стараться преподнести "Динамо" сюрпризы"

Головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко розповів про старт своєї команди у весняній частині друголігової першості й про нюанси підготовки до півфіналу Кубку України, в якому дніпряни 18 квітня зустрінуться з київським «Динамо».

— Дмитре Станіславовичу, яку оцінку ви поставите своїй команді, аналізуючи старт у весняній частини чемпіонату?

— Якщо відштовхуватися від результату, то можна поставити високу оцінку, тому що ми виграли обидва поєдинки. Але якщо оцінювати якість гри — повного задоволення, звичайно, немає. Очікуємо поліпшення в цьому напрямку, хочемо в поєдинках із сильнішими суперниками більше домінувати. Так, як нам хотілося, цього не виходило. Отже, якщо відштовхуватися від максимуму, нам є куди зростати.

— Наскільки вдалося реалізувати свій потенціал в останній грі з «Металістом 1925», вашим головним конкурентом у боротьбі за перше місце в групі?

— Усе задумане, звичайно, не вийшло. Але з точки зору результату ми отримали у скарбничку три очки. Радує, що в обороні зіграли досить надійно. Не дозволили харків'янам створити велику кількість гольових моментів, як вони це роблять зазвичай. Але в атаці були, напевно, недостатньо креативні та націлені на ворота суперника.

— Функціонально «Дніпро-1» уже набрав кращі кондиції?

— Такої великої перерви в чемпіонаті у моїй практиці ще не було. Чотири місяці без ігор, довга відпустка, два місяці зборів. Звичайно, ми намагалися, щоб до квітня команда була готова в усіх аспектах. Але повністю цього не вийшло, тому що група футболістів отримала травми. Тому, на мій погляд, поки що наша команда ще не в оптимальних фізичних кондиціях.

— Як вважаєте, у вашій групі другої ліги боротьба за перше місце буде вестися до останнього туру, чи є передумови, щоб вирішити поставлене завдання завчасно?

— Складно спрогнозувати. Але є різниця між нами, «Металістом» та іншими командами. Це футбол, усе можливо. Думаю, заздалегідь ім’я переможця турніру ми не дізнаємося.


— 14 квітня у «Дніпра-1» дербі з «Дніпром», а потім за чотири дні — гра в півфіналі Кубку України з «Динамо». Чи є у вас наміри приберегти основних виконавців напередодні зустрічі з киянами?

— Нам складно було без деяких гравців у перших матчах, тому в поєдинку з «Дніпром» ми будемо переглядати хлопців, які відновилися після травм, дамо їм ігрову практику. Вони повинні увійти в ігровий ритм. Думаю, часу, щоб потім підготуватися до матчу з «Динамо» в Кубку, нам вистачить.

— До майбутнього суперника у півфіналі Кубку вже придивляєтеся?

— Звичайно, дивимося матчі «Динамо». Але, наприклад, гра киян із «Шахтарем» для нас не буде інформативною, тому що грати, як гірники, ми не зможемо. Для нас більш доцільні для вивчення поєдинки команди Олександра Хацкевича з такими колективами, як, наприклад, «Верес» або «Ворскла». Але зараз, звісно, переглядаємо «Динамо» частіше, ніж звичайно, звертаємо увагу на деталі, на сильні якості футболістів. Ми чудово усвідомлюємо, що нам буде важко, і розуміємо, як буде складатися матч. Виходячи з цього, і будемо будувати свою гру.

— Тобто півфінал Кубку — не межа мрій для вашої команди?

— Так. Півфінал складається з однієї гри. Суперник явно нас перевершує в класі на папері, але на полі буває по-іншому. Є ще елемент удачі, може, випадковості та обов'язково — подвигу. Тому, звичайно ж, ми як максималісти й будемо налаштовувати футболістів на повну самовіддачу, мобілізацію. Безумовно, розраховуємо на підтримку нашого 12-го гравця й будемо намагатися піднести «Динамо» свої сюрпризи.