10 квітня 2018 19:07

Александр ПЕТРАКОВ: "Дальше подключим к сборной Украины U-15 игроков "Шахтера"

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження) наприкінці минулого тижня завершила свій перший збір, інформує прес-служба ФФУ. Під час нього підопічні Олександра Петракова (U-15) зіграли два товариські матчі — спочатку з "Арсеналом (U-16), а потім з "Шахтарем" (U-16). У поточному році ця юнацька збірна проведе ще чотири навчально-тренувальні збори. Перший із них проходитиме з 19-го по 25 травня, і під час нього синьо-жовті зіграють два спаринги з однолітками з Чехії (22-го та 24-го числа). Наступний збір заплановано з 23-го по 27 вересня.


У цей період буде зіграно два товариські поєдинки з Бельгією (25-го та 27-го числа). Черговий збір має проходити з 20-го по 25 жовтня. На ньому українці проведуть два контрольні матчі з італійцями (23-го та 25-го числа). І, нарешті, останній збір відбуватиметься з 4-го по 11 листопада, коли на підопічних Олександра Петракова очікують два спаринги з Туреччиною (6-го і 11-го числа). Нагадаємо, що свої офіційні матчі ця команда розпочне восени 2019 року, коли зіграє у кваліфікаційному раунді Євро-2020 (U-17).


- На першому зборі ми подивилися футболістів, оцінили їхню готовність. Ми провели педагогічне тестування і на його підставі зробили певні висновки. Можу сказати, що деякі хлопці поки що не готові до такого виклику. Але ми будемо продовжувати за ними спостерігати. Що мені сподобалося, так це азарт і бойовитість підопічних. На наступному зборі підключимо гравців із "Шахтаря", які з об'єктивних причин не змогли взяти участь у роботі. Також є ще два футболісти з "Динамо", які були травмовані, два гравці "Дніпра". Тому справжня робота тільки починається, - відзначив головний тренер збірної України (U-15).