9 квітня 2018 20:32

Максим ФЕЩУК: "Жест мастурбации? Ничего такого, только эмоции и радость от гола"

Матч Десна-Арсенал – номінант на скандал року. Команда з Чернігова перемагала 2:0, але у другому таймі Арсенал зламав хід поєдинку і забив 3 м’ячі поспіль.

І саме про третій гол канонірів, який забив Максим Фещук, говорять найбільше.

Точніше, про його святкування, яке спричинило скандал. Дивіться – відео у сюжеті ПРОФУТБОЛу




Сам Максим Фещук так прокоментував епізод:

Коли забив гол, і він мені дав вилучення, я запитав: «За шо?». Каже: «За жест». Потім в протоколі написали «неспортивна поведінка». Я не зрозумів, це трактується так, шо я когось хотів принизити. Такого нічого не було. Я переглядав декілька разів.. Нема такого, що я маю вибачатися перед кимось, чи перед уболівальниками Десни. На мою думку це не заслуговувало навіть на жовту картку. А тут червона!


І от рішення КДК. Дещо незвичне! Цитуємо:

86 хв. ЧК винесена правильно гравцю № 20 «Арсеналу, який, коли святкує забитий гол, пробігаючи вздовж бокової лінії, демонструє, повторюючи декілька разів, жест МАСТУРБАЦІЇ. Це є неспортивною та провокуючою поведінкою, що прирівнюється до агресивної поведінки (зазвичай, в УЄФА за таку поведінку гравець отримує довгу дискваліфікацію).


Максим Фещук ексклюзивно для FootballHub прокоментував рішення КДК:

Я повністю не погоджуюсь з цим рішенням. Я не згоден з червоною карткою. Але рішення вже прийняли, а я сподіваюсь, що клуб буде подавати на апеляцію. Я буду себе захищати. Нехай викликають до КДК, будемо розбиратись. Я не знаю, як цей процес відбувається, але я чекаю на апеляцію.


А кому я міг направити цей «жест мастурбації», кого міг принизити?

Це упередження з боку КДК. Вони стали на захист арбітра, який демонструє, що він правий на 100%, що показав червону картку. А я вважаю, що суддя помилився.


Команда мене підтримала, не чув жодного слова, на кшталт «що ти зробив?».


Кажуть «жест мастурбації»?


Нічого такого, лише емоції та радість від гола. Якщо подивитись повтор з камери, то можна побачити, що було лише святкування зі своїми гравцями, ніяких жестів трибуні, я нічого фанам не показував.


Шо думаєте, вас теж здивував (чи шокував?) черговий літературний «постскриптум» від Комітету Арбітрів?


Нікіта Дмитрулін