5 квітня 2018 22:36
2

Команда Александра Алиева одержала вторую победу

ФК «Хмельницький» провів свій черговий спаринг, готуючись до чемпіонату України серед аматорів.

Враховуючи те, що старт весняної першості з футболу серед аматорів перенесли, і ФК «Хмельницький» зіграє не 7 квітня, а 15-го, хмельничани зіграли черговий контрольний поєдинок. У гості приїхав чортківський «Кристал».

Після того, як ФК «Хмельницький» очолив екс-футболіст збірної України Олександр Алієв, команда провели три поєдинки, в яких один виграла, один звела в нічию та програла. Отож, статистика Алієва, для якого це перша робота на тренерському містку була 1-1-1. Вже після матчу Олександр зізнався, що попри те, що матчі є товариському, він завжди ставить завдання перед футболістами – виграти гру.

Початок матчу проти «Кристалу» був за господарями поля. Вони більше контролювали м’яч, загострювалу гру в атаці, пробивали по воротах. Щоправда, влучити в рамку воріт не могли. Змарнувавши щонайменше дві нагоди для взяття воріт чортківців, здавалося, перший тайм так і завершиться з рахунком 0:0.

Але на 40 хвилині матчу Олександр Бегашов навісив у штрафний майданчик гостей, де Артем Гайдаш зіграв на випередження та переправив м’яч у сітку воріт гостей. Вже під завісу тайму «Кристал» ледь не відігрався, але удар з двох метрів прийшовся у голкіпера хмельничани.

У другому таймі ФК «Хмельницький» продовжив атакувати ворота суперника. А відсоток володіння м’ячем став ще більшим. Та на рахунок у матчі це не впливало – команді Алієва не вистачало останнього пасу. Як наслідок, на 65 хвилині Ільчишин з «Кристалу», після навісу зі штрафного, дещо несподівано зрівняв рахунок у матчі.

Після цього гості перехопили ініціативу в грі й, здавалося, що нічия 1:1 протримається недовго. Так воно і сталося. Ось тільки забили не гравці «Кристалу», а хмельничани. На 75 хвилині їм вдалася швидка контратака, після якої Олексій Колесников віддав точний пас на Артема Панасенкова, котрий в один дотик перевів м’яч у ворота суперника. Ще через три хвилини ФК «Хмельницький» заробив право на кутовий, розіграш якого завершився тим, що Артем Гайдаш оформив дубль у матчі.

Отож, ФК «Хмельницький» переміг з рахунком 3:1. І, ймовірно, хмельничани 11 квітня зіграють ще один товариський матч (суперник ще невідомий), після чого будуть готуватися до гри в чемпіонаті України серед аматорів.

«Фізично хлопці готові, - після матчу з «Кристалом» заявив Олександр Алієв. – Зіграності трохи не вистачає. Але час ще є». Щодо своєї нової роботи, колишній футболіст київського «Динамо» та збірної України заявив: «Мені цікаво, мені подобається. Все одно я з хлопцями інколи сам бігаю, я не закинув футбол. А в тренерській кар’єрі мені… як кажуть українською: «Подобається».
Твій удар Олександре нинішнім гравцям.
Наверное это все благодаря хитрым тактическим ходам главного тренера