4 квітня 2018 16:53

Максим ТРЕТЬЯКОВ: "Молодежная сборная Украины будет цепляться за возможность попасть на чемпионат Европы"

Півзахисник молодіжної збірної України Максим Третьяков вважає, що в синьо-жовтих, незважаючи на поразку від англійських однолітків в останній грі, залишаються шанси потрапити на чемпіонат Європи (U-21).

В інтерв'ю футболіст розповів про те, чого не вистачило команді Олександра Головка в Англії і чому програний матч став найкращим для українців у нинішньому відборі.

— Максиме, молодіжна збірна України програла англійцям і погіршила свої шанси на вихід до чемпіонату Європи. Гра з британцями була вирішальною?

— Звичайно, швидше за все, це був один із ключових для нас матчів. Саме так нас і налаштовували тренери. Та й ми, футболісти, самі це прекрасно розуміли. Нам потрібно було чіплятися і брати очки. Поєдинок був важливий. Але, на жаль, ми програли.

— Чи є ще в синьо-жовтих шанси зачепитися за друге місце в групі?

— Упевнений, що так. Будемо намагатися все ж таки отримати шанс зіграти в плей-офф і вирішити поставлене завдання.

— Чого українцям не вистачило в матчі з Англією?

— Думаю, що в тому числі й везіння. У нас були моменти. Можна хоча б згадати, як гравець англійців виносив м’яч із порожніх воріт головою. Потім у нас було ще декілька можливостей забити гол. М’яч весь час пролітав зовсім поруч із воротами. Шкода, але, напевно, не вистачило майстерності для реалізації своїх моментів. Пропустивши на останніх хвилинах, ми залишилися навіть без нічиєї. Мабуть, не вистачило й концентрації. Коли зрівняли рахунок, була надія повернутися з Англії хоча б із мировою.

Проте, на мій погляд, гра з нашого боку була гідною. Були темп, швидкість, самовіддача. Упевнений, навіть незважаючи на невдалий результат, цей поєдинок піде на користь команді.


— З яким завданням ви вступали в гру з британцями, виходячи на заміну на 80-й хвилині?

— Багатьох слів із боку Олександра Головка не було. Треба було підсилити гру попереду, створити момент, бо ми поступалися. Тренер ще перед грою всім розповідав про наш план на матч і про те, хто що має робити, виходячи на заміну.

Після поєдинку, незважаючи на поразку, наставник сказав, що не можна опускати голову. За грою ми провели кращий свій матч у цьому відборі. Ми добре вели гру, створювали моменти, було багато ударів. Але, на жаль, із результатом не склалося.


— Чи встигли ви після збірної переключитися на клубні справи в «Чорноморці»?

— Так, часу вистачило. І для мене це не проблема. Я прекрасно розумію, що без належної гри в клубі не буде виклику до збірної. Шкода, що ми програли «Карпатам». Це був матч за шість очок. Ми припустилися багатьох помилок. Зараз у нашої команди складний період. Але є ще поєдинки й можливість піднятися з дна турнірної таблиці. У другій шістці чемпіонату майже всі команди приблизно одного рівня. Зараз будемо грати з «Олімпіком», потім — із «Зіркою». Треба проявити волю й велике бажання, щоб набрати очки в цих матчах.