2 квітня 2018 19:50
6

Стефан РЕШКО: "Шапаренко напоминает молодого Мунтяна"

"Футбол 24" обговорює 25 тур УПЛ із Стефаном Решком, захисником культового Динамо 1970-х.


– Динамо нарешті зіграло у Маріуполі. Ви задоволені тим, як усе відбулося?


– Загалом – так. У першому таймі Динамо, напевно, хвилювалося. На трибунах – президент держави, віце-президент УЄФА, тож у динамівців не все вдавалося. У другому таймі внесли корективи, швиденько зрівняли рахунок і перемогли. Все нормально пройшло, тільки фанати трохи підмочили враження. Ну не можна запалювати фаєри – це заборонено. Але в нас, на жаль, на багатьох стадіонах цю норму порушують.


– Усе змінилося з виходом на поле Миколи Шапаренка – спершу ювелірний асист, згодом ще й супергол. Якої ви думки про потенціал цього хлопця?


– Це, можливо, гол року (Усміхається). Шапаренко такий тендітний, але вправний. Він мені нагадує Мунтяна у його найкращі роки – легкий, спритний. Дай Боже, щоб Коля виріс у хорошого майстра. Так, він провів кілька матчів на пристойному рівні, але це ще нічого не означає. Багато було таких молодих талановитих хлопців, але потім вони розгубили свою форму. Водочка, цигарки, дівчатка – самі розумієте.


Будемо стежити за Шапаренком. Хороший юнак, пас може віддати, пробити прицільно. Один із найкращих наших талантів за останній період. Ознака майстерності – стабільність. Якщо так гратиме рік, два, три – стане великим майстром.


– Ваш земляк Йожеф Сабо висловив думку, що старші футболісти і легіонери Динамо не потрібні. Погоджуєтесь?

– Якби було побільше таких талантів, як Шапаренко… Де вони? Можливо і є, просто ще не заявили про себе. Загалом я згідний із Сабо. У зв’язку з економічними, політичними та іншими нюансами більше уваги потрібно приділяти своїм – виховувати і будувати з них команди.


Зрозуміло, є винятки. Ахметову легше дати 100 чи 200 мільйонів на купівлю вже сформованих футболістів. Шахтар виграв Кубок УЄФА. Але давайте розбиратися, хто виграв. Це ж бразильці виграли. Коли у єврокубках перемагало Динамо – це були наші хлопці. А "гірники" перемогли завдяки грошам Ахметова і бразильцям. Це різні речі.


Я за те, щоб грали молоді українці. Замість того, щоб викидати мільйони на легіонерів, краще їх вкласти у розвиток інфраструктури, футбольних шкіл. Колись стільки талантів було на Закарпатті! А зараз нічого нема – все розвалене. Таланти у нас не перевелися, але їх потрібно трішки підгодувати – не тільки доларами, але й умовами для розвитку.


Свого часу у Франції та Німеччині розробляли спеціальну державну програму розвитку футболу. Як наслідок – обидві національні збірні стали чемпіонами світу. А нашій державі – не до цього. У нас кожен хоче перш за все набити власні кишені. Якби менше крали – то вистачило б на все.


Олег Бабий

Коле спасибо за гол и передачу. Ему только 19. Хватит уважамые сми. Блин они ж дети интернета это ихняя жизнь, смотря и читая про себя звездочка в мозгу растет. Главное здоровья пожелайте. Пожелайте роста и совершенства. Глазить не надо
Дорогу молодымШапаренкам плотно перекрывают Ротани и Гусевы с Морозюка во главе с Хацкевичем
Шапаренко не вистачає фізичної міцності. І тут згадуються слова Яремчука який здається набрав 8 кг мязової маси. Можливо тут потрібно особистого тренера по фіз підготовці.
Нічого й казати, раніше В Динамо завжди грали вихованці закарпатського футболу: Турянчик, Сабо, Решко, Рац, Яремчук, Беца.
Внешне - маленький Платини, а по стилю действительно похож на Мунтяна, только у того был пушечный удар с обеих ног и физически он как акробат был сильнее. Шапаренко есть куда расти. Талант налицо.
Совершенно справедливые слова, особенно в последнем абзаце !