31 березня 2018 17:11

Стартовал четвертый сезон чемпионата Лиги участников АТО

У суботу, 31 березня, на стадіоні «Центральний» в Вишневому стартував новий сезон Відкритого чемпіонату з футболу серед команд Ліги учасників АТО і Кубка героїв АТО.


Дощовий суботній ранок ніяк не позначився ні на настрої гравців, ні на гостях на трибунах. У неймовірно позитивній і патріотичній атмосфері друзі і побратими, які захищали цілісність нашої країни в боях на Сході України, вже по-своєму скучили за протистояннями на футбольному полі і як можна швидше прагнули зійтися в іграх за звання чемпіона.

Перед початком безпосередньо ігрової частини заходу з напутнім словом до гравців звернулися організатори та спеціальні гості. Від імені ФК «Динамо» Київ виступив легендарний Володимир Мунтян:

«Від ветеранів ФК «Динамо» Київ, хотілося б привітати вас зі стартом четвертого, всеукраїнського, футбольного турніру. Здоров'я вам і удачі, всього найкращого, і щоб скоріше настав мир. Слава Україні!»

Федерація футболу учасників АТО, разом з ФК «Динамо» (Київ), проводить турнір вже в четвертий раз у своїй історії. Змагання вважається складовою частиною всеукраїнської програми психологічної та фізичної реабілітації учасників АТО.


«Це вже відбулося. Ми впевнені, що Футбольна ліга учасників АТО, яка проходить в 38 містах України і в ній бере участь понад 1500 осіб, нікуди не дінеться з футбольної карти нашої країни. Ми будемо ще більше розвиватися, ще більше залучати наших побратимів, оскільки є ряд питань з інформуванням. Чим більше людей будуть знати, тим більше будуть приєднаються до нас.

В першу чергу - це напрямок реабілітації. Ніяких інших професійних цілей ми не ставимо. Це як напрям спортивно-оздоровчої реабілітації учасників бойових дій.

З 59 команд, які беруть участь в змаганні, 16 пройдуть у фінал і битимуться між собою за Кубок Героїв АТО. І рівень наших команд такий, що навіть представники «Динамо» звертали увагу на наших хлопців і були приємно вражені тим, що ми не тільки добре воюємо, але і граємо в футбол.

Тому від Федерації футболу учасників АТО хочемо висловити подяку «Динамо», оскільки є розуміння і підтримка. Уже втретє Кубок Героїв АТО пройде на НТБ «Динамо» в Конча-Заспі, за що ми дуже вдячні керівництву. А фінал, вже традиційно, пройде на стадіоні ім. В.В. Лобановського», - сказав президент Федерації футболу учасників АТО Руслан Руденко.

Згідно регламенту турніра, стартувавши навесні, чемпіонат Ліги учасників АТО триватиме до осені, поки команди в різних дивізіонах визначатимуть найсильніших.

Також в планах організаторів - проведення традиційного Кубка Героїв АТО серед 16 кращих, вирішальні матчі якого пройдуть на стадіоні «Динамо» ім. В.В. Лобановського в Києві.

Футбольний клуб «Динамо» Київ завжди підтримував, підтримує і буде підтримувати бійців української армії, та бажає всім гравцям та командам досягати великих перемог!