28 березня 2018 22:56

Лучано ЛУЧИ: "Дисциплина рефери в поединке, а также его самодисциплина в быту - ключ к повышению мастерства"

26—28 березня в Будинку футболу в Києві офіційні особи матчу змагань ПФЛ (другої ліги) брали участь у навчально-тренувальному зборі напередодні старту другої частини сезону.


У найближчі вихідні поновлюються матчі в обох групах другої ліги, які стануть вирішальними в боротьбі за путівки до першого дивізіону.

У своєму вступному слові голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі звернув увагу рефері на морально-етичну складову поведінки, якої вони мають дотримуватися не тільки під час футбольних матчів, але й поза рамками офіційних зустрічей.


«Дисципліна рефері на поєдинках, а також його самодисципліна в побуті — ключ до підвищення майстерності та класу. Інша складова, англійська мова, — це можливість арбітра вийти на міжнародний рівень. Добре, що ви склали відеотести та тестування з правил гри на «відмінно». Бажаю успіху в другій частині чемпіонату — і бути уважними до всіх епізодів», — сказав Лучано Лучі.


Зібравшись 26 березня, інструктори провели теоретичне заняття на тему «Сучасне трактування та вимоги ФІФА, УЄФА та ФФУ щодо епізодів, пов’язаних із трактуванням гри рукою».


Протягом двох наступних днів учасники збору працювали із представниками комітету над низкою теоретичних питань. Арбітри дізналися про останні зміни та доповнення до правил гри IFAB та про сучасні вимоги ФІФА, УЄФА та ФФУ щодо трактування ігрових ситуацій та прийняття правильних рішень (гра рукою, оцінка єдиноборств, ситуації з порушеннями з необачності, нерозсудлива манера або застосування надмірної сили, симуляція, положення «поза грою», неправомірні дії руками, зрив очевидної можливості забити м’яч, командна робота арбітрів), а також переглянули відеокліпи з матчів минулого сезону із подальшим обговоренням цікавих для арбітражу епізодів.