26 березня 2018 11:07

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Хотел бы поблагодарить "Динамо" и "Шахтер"

Юнацька збірна України (гравці не старші 2002 року народження) повернулася додому після тренувального збору у Тбілісі.

Головний тренер юнацької збірної України (U-16) Володимир Єзерський розповів сайту ФФУ про цей етап роботи та товариські матчі проти команди Грузії (3:0, 1:1).

Володимире Івановичу, ви зі своїми підопічними плідно провели час у Грузії?

— Перш за все, я хотів би подякувати «Шахтарю» та «Динамо» за надані поля у Щасливому й Кончі-Заспі відповідно. Перед вильотом до Грузії нашій збірній вдалося якісно потренуватися.

І в Тбілісі нас прийняли добре, одразу видно братську країну (посміхається). Ми провели хороші спаринги на якісних полях.

— У першому поєдинку збірна України переграла господарів за всіма статтями?

— Вважаю, ми непогано вивчили суперника. До того ж маємо й загальне уявлення про те, який футбол демонструють грузинські команди. Скажу більше, в першому матчі рахунок міг бути й більшим, ніж 3:0, але моїх підопічних підвела реалізація.

— Другий поєдинок виявився набагато складнішим?

— Напевно, збірна Грузії не звикла програвати вдома з таким рахунком, тому на другий матч вийшла з підвищеною мотивацією. А в нас саме на третій день розпочався період акліматизації. Тому нашій збірній було непросто. Але я хочу сказати спасибі хлопцям, які постаралися зробити на полі все те, про що ми їх просили під час підготовки до спарингів.

Єдине, від чого залишився осад, так це від суддівства у другому поєдинку. Наприкінці матчу за рахунку 1:0 на нашу користь арбітри не побачили явного офсайду в суперника, після якого нам призначили пенальті. Я не витримав. Мене вилучили. І тут же перед собою червону картку побачив і наш капітан Вівчаренко — за те, що попросив арбітра переставити м'яч, оскільки він був на півметра ближче до воріт під час пробиття 11-метрового... Проте пропустивши, коли залишалося хвилин шість—сім до фінального свистка, наші хлопці в меншості зіграли чудово, навіть могли забити.

У цій грі я побачив у підопічних характер. Вони отримали гарний досвід.

— Наступний збір вашої команди відбудеться наприкінці квітня?

— Так. Попередньо ми збираємося 22-го числа. Із 25-го братимемо участь у турнірі розвитку УЄФА, який проходитиме у Фінляндії. Там, окрім господарів, ми зіграємо з Угорщиною та Кіпром. Переможець змагань визначиться в одноколовому турнірі.


Нагадаємо, що на шляху до першості Європи, фінальна частина якої пройде в Ірландії, збірна України зустрінеться у кваліфікаційних протистояннях з однолітками з Боснії і Герцеговини, Ісландії та Гібралтару. Матчі цієї стадії змагань відбудуться восени поточного року — 10-го, 13-го та 16 жовтня в Боснії і Герцеговині.

До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні кожної із 13-ти груп, а також чотири колективи, що посядуть треті місця й матимуть найкращі турнірні показники в зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду ЧЄ відбудуться в березні, а фінальна частина змагань — у травні 2019 року.