25 березня 2018 15:44

Один из лидеров сборной u-17 Михаил Мудрик: "Играть на ничью - это все равно что на поражение"

Півзахисник юнацької збірної України (футболісти не старші 2001 року народження) Михайло Мудрик вважає, що з Іспанією команді довелося складніше.


Після двох турів еліт-раунду Євро-2018 (U-17) у групі 1 кращим футболістом за системою «гол+пас» є півзахисник юнацької збірної України Михайло Мудрик, який після переможного матчу із Сербією (2:1) поспілкувався з журналістом сайту ФФУ.

— Михайле, команда розуміла всю важливість матчу із Сербією?

— У такому турнірі важливий кожен поєдинок. Ми бачили, як серби грали з чехами, і розуміли, що буде дуже складно, але перемагати потрібно, якщо ми хочемо вийти на Євро.

— Чим примітна збірна Сербії?

— Серби дуже добре підготовлені фізично, високі. Обидва свої м'ячі Чехії вони забили після стандартних положень. Цього теж варто було остерігатися.

— У минулому поєдинку ви діяли на контратаках?

— Переважно так.

— Як тренери налаштовували футболістів на матч?

— Особливої потреби в цьому й не було. Ми чудово розуміли, що перемога може стати додатковим поштовхом для виходу до фінальної частини Євро.

— У функціональному плані проти кого було складніше, проти іспанців чи проти сербів?

— Напевно, проти іспанців, оскільки у грі з ними ми рідко зустрічалися з м'ячем, тому доводилося багато бігати.

— В останньому матчі, з Чехією, збірну України для виходу на Євро влаштовує навіть нічия. Це не розслабить футболістів?

— Це має величезне значення. Але грати на нічию — це все одно що на поразку. Якщо наша команда бажатиме максимального результату, то їй до снаги буде його досягти, і не потрібно буде потім щось рахувати.

— У першому поєдинку ти відзначився результативною передачею, у другому на твоєму рахунку гол плюс пас. Тепер потрібно забивати чехам два м'ячі...

— Із Божою допомогою все може вийти. Але я не менше зрадію, якщо збірна України вийде до фінальної частини Євро й без моїх голів.