25 березня 2018 11:38

Сергей ПОПОВ: "На сборах открыли для себя несколько новых имен"

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2000 року народження) завершила свій перший збір у 2018 році.

Після повернення юнацької збірної України (U-18) з австрійського збору, під час якого синьо-жовті провели два товариські матчі з господарями (2:0 і 0:3), головний тренер команди Сергій Попов поділився думками щодо виконаної роботи із сайтом ФФУ.

— Сергію Олександровичу, як оціните візит до Австрії?

— Організація і проведення збору були на хорошому рівні. Правда, останньої миті захворів Богдан Білошевський, тому ми поїхали в урізаному складі.

Робота вийшла інформативною, ми подивилися на тих гравців, які були на зборі, і скажу, що відкрили для себе кілька нових прізвищ. При належному ставленні до справи в майбутньому ці хлопці можуть підсилити команду. Однак були й футболісти, які зіграли не так, як вимагалося. Будемо сподіватися, що це тимчасові труднощі.

— Суперник виправдав ваші сподівання?

— Цілком. Хоча австрійці трохи змінили свій склад. Перший матч із ними ми провели на штучному полі. Хлопці виконали установку, зіграли зібрано, звідси й позитивний результат. А от другий поєдинок ми зіграли на натуральному газоні, і це десь вплинуло на дії моїх підопічних. Було дуже багато браку на початку матчу. Суперник діяв першим номером, а ми намагалися грати на контратаках. Хоча було видно, що гра йде до першого забитого м'яча. Так сталося, що помилки припустилися ми, і після цього, напевно, через утому, команда зупинилася...

— Для вас це був селекційний збір, чи ви вже починаєте награвати кістяк збірної до осіннього кваліфікаційного раунду Євро?

— Ми намагалися зробити й те, й інше. Хлопці старалися, але знову ж таки, можливо, через утому в другому матчі було багато технічного браку в простих ситуаціях, що вплинуло на результат.

— Наступний збір команди відбудеться у травні. Уже знаєте суперників на Кубку Словаччини?

— Так. У нашій групі, крім України, виступлять Чехія, США і Казахстан.

— В якому форматі проходитиме турнір?

— Дві групи по чотири команди зіграють в одне коло, а потім відбудуться стикові матчі за перше, третє, п'яте й сьоме місця.



Нагадаємо, що в жовтні поточного року (10—16-го числа) юнацька збірна України (U-18) гратиме у кваліфікаційному раунді Євро-2019. Команда Сергія Попова потрапила до групи 8, де компанію синьо-жовтим склали Албанія (господар турніру), Словаччина та Норвегія. До еліт-раунду вийдуть дві найкращі збірні групи. Матчі другої стадії змагань проходитимуть навесні наступного року, а фінальна частина Євро відбудеться в липні 2019-го у Вірменії.


У рамках підготовки до кваліфікаційних поєдинків синьо-жовті зберуться ще двічі. У команди заплановано участь у двох турнірах. Кубок Словаччини проходитиме із 6-го по 12 травня, а Кубок федерації в Латвії розігруватиметься із 4-го по 10 вересня.