19 березня 2018 20:16

Роман ЯРЕМЧУК: "У меня проблемы с голосом, но мы с Бурдой на песне новичков что-нибудь придумаем"

Сьогодні розпочався збір української національної команди в Харкові. По гарячих слідах гравці поділилися першими враженнями.


— Звичайно, емоції тільки позитивні, — сказав український легіонер бельгійського «Гента» Роман Яремчук, уперше запрошений до головної команди країни, — адже грати за національну команду — мрія кожного футболіста. Зараз у мене така ситуація, що допомогти не зможу через ушкодження. Проведу в розташуванні збірної декілька днів і повернуся до Бельгії.


— Олександр Зінченко сказав, що дуже чекає на пісню, яку ви заспіваєте згідно з традицією як новачок команди. Чи визначилися вже, яка це буде пісня?

— У мене, на відміну від Зінченка, з голосом є деякі проблеми, але, думаю, ми з Микитою Бурдою щось вигадаємо (посміхається).


— Наскільки серйозною є ваша травма, коли ви зможете грати?

— Зараз важко сказати. Спочатку був визначений термін три тижні, але минув тільки один. Треба буде робити повторне МРТ, тоді стане щось зрозуміло. Звісно, я хочу повернутися якомога швидше, але не треба форсувати події.


— Чи була у вас розмова з Андрієм Шевченком? Як він пояснив ваш виклик із травмою?

— Так, була звичайна робоча розмова, тренер зрозумів мене, я зрозумів його, мі дійшли спільної думки.


— Травма — це завжди неприємно, а у вашій ситуації, мабуть, і поготів?

— Звичайно, адже це мій перший виклик до збірної. Я намагався бути готовим до нього, а тут такий сюрприз… Але це футбол, від подібного ніхто не застрахований. Я маю бути професіоналом і ставитися до всього серйозно.


— Чи встигли відчути атмосферу у збірній?

— Так, усі хлопці дуже привітні, тому не було ніяких проблем.


— Із кимось зі збірників були знайомі, з ким будете проживати в номері?

— Ділити номер буду з Микитою Бурдою. Деяких гравців знав завдяки спільному виступу на чемпіонаті світу U-20. Знаю також багатьох хлопців із «Динамо», тому, думаю, ніяких проблем не буде.