19 березня 2018 14:45

Юрий ВИРТ: "Респект Хацкевичу за капитанскую повязку для Цыганкова"

Колишній головний тренер «Вереса» Юрій Вірт поділився з «Футбол24» своєю думкою про матч «Динамо» - «Ворскла» (4: 0).

Про матч: Ми бачимо, що Хацкевич все більше довіряє молодим українським футболістам. Це дуже добре, це величезний плюс для тренера, що він не боїться підпускати до основного складу вихованців клубу. І це при тому, що зараз на Динамо очікує серія напружених матчів, адже вирішується доля чемпіонства.


Кияни зіграли розкуто. Швидкий гол додав їм упевненості, вони контролювали хід поєдинку. Можливо, у першому таймі Динамо зіграло не зовсім так, як хотілося Хацкевичу, адже було багато браку.


Мене дивує Ворскла. Те, що було восени, і те, що є зараз – це дві зовсім різні команди. Дуже легко їх обіграло Динамо, надзвичайно легко переміг Шахтар. А ще була поразка 0:3 від Зорі. Потрібно негайно робити висновки. Читав інтерв’ю Василя Сачка, який поскаржився на те, що команді доводиться тренуватись на штучних полях. Але ж усі зараз тренуються в таких умовах через погоду – за винятком хіба що Шахтаря і Динамо.


Тренер, напевно, бачить, що не все вдається у його команди. Сподіваюся, з кожним туром Ворскла додаватиме у грі. Наскільки мені відомо, їхнє завдання – бронза. Але з такою грою полтавчанам буде важко конкурувати із Зорею.


Про капітанську пов'язку Циганкова: Величезний респект Хацкевичу і його тренерському штабу за такий вибір. Я повністю підтримую це рішення. За грою Циганков є справжнім лідером команди. У мене виникла аналогія – пригадую, як свого часу у Шахтарі капітанську пов'язку вручили Анатолію Тимощуку і не прогадали. Сподіваюся, така довіра додасть Циганкову ще більше мотивації і відповідальності. Думаю, що він упродовж багатьох років буде капітаном Динамо. Знаєте, кажуть, що руді футболісти – фартові. Щось у цьому є (Усміхається).


Про конфлікт Хачеріді з «Динамо»: Не можу говорити предметно, бо для цього потрібно перебувати всередині команди. Та все ж більше довіряю словам Хацкевича. Він – головний тренер і відповідає за гру та результат.


Олег Бабій